RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Ny møteplass for alle på Romsås

I begynnelsen av mars åpner det som skal bli det nye samlingsstedet for innbyggerne på Romsås. Ungdom, voksne, eldre og frivillige organisasjoner skal få et felles samlingssted for aktiviteter i sitt nærmiljø.

LES OM FLERBRUKSSENTERET SOM NEKTET Å DØ: – Skaper enda mer utrygghet

Flerbrukssenteret på Romsås har de siste årene inneholdt et dagsentertilbud og vært møteplass for eldre. I forslaget til Bydel Groruds budsjett for 2011 var hele Flerbrukssenteret foreslått avviklet. Det var fordi bydelen fikk et kutt i sin økonomiske ramme på 20 millioner for 2011. Regjeringen vedtok i november å gi en eldremilliard til kommunene. Av dette fikk Bydel Grorud 4,5 millioner kroner. Bydelsutvalget ønsket å videreføre Flerbrukssenterets møteplasstilbud for eldre ved å prioritere dette i sitt budsjettvedtak for 2011. Politikerne tok samtidig initiativ til å se på muligheten for å etablere et samarbeid med Groruddalssatsingens områdeløft for Romsås om utvikling av tilbudet ved flerbrukssenteret.

Det ble raskt etablert et samarbeid med Groruddalsatsingens områdeløft for Romsås og satt ned en arbeidsgruppe. Det politiske initiativet åpnet en mulighet for å tenke nytt om hvordan Flerbrukssenteret kan bli et aktivitetssenter for flere. Tidligere kartlegginger av hva beboere på Romsås savner i sitt nærmiljø viste at felles møteplasser og flere ungdomstilbud står høyt på ønskelisten. Muligheten for å bli bedre kjent med andre som bor i området ble også trukket fram av innbyggerne.

Det er viktig med fellesarenaer i nærmiljøet. Fra før har Romsås blant annet bibliotek, frivillighetssentral, idrettarenaer og ungdomsklubben the Raven. I dag er det flere aktivitetstilbud i området som retter seg mot ulike grupper. Noen kommunale tilbud, noen frivillige tilbud og noen tilbud i regi av Groruddalssatsingen. Men fra begynnelsen av mars samles flere tilbud i lokalene til Flerbrukssenteret.

Arbeidsgruppen kom frem til at det var viktig å legge til rette for mer kontakt og skape nye aktiviteter for brukerne. Tidligere var Flerbrukssenteret kun åpent på dagtid. Nå legges det opp til aktiviteter i de samme lokalene fra morgen til kveld hele uken. På dagtid skal flerbrukssenteret være et møteplasstilbud med matservering rettet mot eldre. På ettermiddags- og kveldstid vil det være blant annet jentegrupper, ungdomskafé, kurs i catering og mulighet for å leie lokaler til møter og arrangementer.

Oppgradering av
dagens lokaler har vært etterspurt. En grundig gjennomgang av fagfolk viste at det var stort behov for oppgradering av kjøkken, toaletter og oppholdsrom. Dette vil øke trivselen, men også imøtekomme de krav som stilles til de nye aktivitetene. I tillegg vil det bli investert i nytt inventar som passer alle brukergrupper. Arbeidene er i full gang og det tas sikte på å være ferdig nærmere mars.

Flerbrukssenteret vil
få et nytt navn når det blir offisielt åpnet i mars. Lokalene og aktivitetene skal bli et tilskudd til nærmiljøet. Nyoppussede lokaler, flere aktivitetstilbud og at tilbudet er kvelds- og helgeåpent vil bidra til et bedre tilbud med mer aktivitet for ennå flere på Romsås.


Ole-Jørgen Pettersen
avdelingssjef for samfunn og nærmiljø i Bydel Grorud

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere