RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Nye Veitvet skole


Hvordan blir fremtiden?
Hvordan blir fremtiden? Foto: FOTO: Arkiv

På 50-tallet ble det på Veitvet etablert og bygget det som skulle være en midlertidig skole. Nå, over 50 år senere, er det vedtatt at det for første gang i historien skal bygges en permanent skole her på Veitvet. Det har under planleggingsperioden vært idédugnader og folkemøte. Her har de vært rom for beboere, foreninger, FAU i skole og barnehage samt øvrige i nærområdet til å uttale seg.

LES OGSÅ: – Viktig at vi ligger foran

Alt dette
har endt opp i et høringsutkast med høringsfrist den 22/12 med tanke på skolebygging. Med iver ble utkastet lest igjennom for å konstatere at her finnes omtrent ikke konkrete planer. En stor skuffelse er det å lese at skoleplanene omtales med f.eks ”skolen bør være åpen” og ”skolen bør planlegges slik at” etc etc. Dette blir svært løst og vanskelig å forholde seg til når man som FAU på skolen skal komme med en uttalelse.

Det som syntes ganske klart er at skolen skal ligge ned mot Østre Aker vei(ØAV) mellom eksisterende idrettshall og fotballbane. Så kommer det store spørsmålet om hva som vil skje med tomten ØAV 100(Tomten bak planlagt ny skole mot østre aker vei). Tilbakemeldingene spriker også her veldig. I det ene øyeblikket sies det at området er regulert for næring som skal tilpasses at nærmeste nabo er en skole. Deretter gis det fra et annet hold uttalelser om at dette bare er en regulering som gis med 3 års virkning av gangen. Vår store bekymring er da at ved å godta dette uten videre, så blir tomten ØAV 100 spist opp av en 6 felts ØAV. Dette er ikke noe FAU ønsker da dette vil medføre adskillig mer trafikk, støy og forurensning i området. Det syntes pr i dag som om ingen heller her kan gi klare svar. Kan det garanteres at nærmeste nabo til ny Veitvet skole ikke blir en 6 felts motorvei ??

Når det gjelder en utvidelse av ØAV så refereres det til Fossumdiagonalen og dersom denne blir noe av. I våre ører der dette et fy ord da det har vært pratet om og ventet på denne diagonalen like lenge som flere av oss er gamle. Nå må det snart kunne tas avgjørelser uten denne forutsetningen da det syntes som at diagonalen er et kapittel som stadig utsettes.

Det ble under saksgangen også lovet at brukergruppene skulle få bestemme disponeringen av arealer i selve skolebygningen. Brukergruppa ved skolens ledelse og driftsstyret gjorde da opp sine meninger om arealutnyttelse spesielt hvor de f.eks la opp til en middels stor aula/sal. På folkemøtet noe senere ble det sagt at denne lovnaden ikke var juridisk bindende. Siterer med dette uttalselsen på folkemøtet:” brukergruppen har satt av plass til aula/torg. Dette er ikke et bindende vedtak………….kall det et ønske” sitat slutt.

Hvorfor ble denne lovnaden av brukerstyrt medbestemmelse trukket ????

Prosessen har i seg selv vært svært lite åpen mot skolen og skolens aktører. Vi i FAU syntes det foreliggende høringsutkastet gir svært lite konkret bakgrunnsmateriale for å kunne uttale seg. Hva som gjelder i denne saken står og faller tidvis på hvem man pratet med sist og hvilken etat denne hører under. Bygging av skole er foreløpig forsinket med et halvt år. Det svært lite konkrete høringsutkastet distribueres med beskjed om at vi ikke bør ha innsigelser da vi risikerer en ytterligere forsinkelse.

Vi i FAU mener det er på plass at noen stiller med konkret informasjon og planer slik at vi har noe å uttale oss om. Vi er opptatt av en skole med forsvarlig undervisningsmiljø, trafikksikre omgivelser og plassering som gagner et godt skolemiljø. Derfor utfordrer vi ansvarlige personer eller etater til å komme med konkrete planer ikke bare løse ord som endres konstant. Når vi har disse konkrete planene skal vi kunne ta en helhetlig vurdering og komme med våre innspill. Om dette medfører en ytterligere forsinkelse får så være. Vi har nå hatt en midlertidig skole i over 50 år og og vi må ta høyde for at en ny skole skal vare i minst 50 nye år. Derfor ber vi om at endelige planer blir fremlagt så skal vi komme med våre innspill i henhold til hva vi syntes er fornuftig og hensiktsmessig.

Vi utfordrer derfor ansvarlige til å imøtekomme oss med disse opplysningene slik at vi kan stille et saklig innspill basert på riktig informasjon. FAU på Veitvet skole ønsker derfor at ansvarlig person/etat kan møte oss og informere om konkrete planer.

På bakgrunn av ovenstående ønsker vi klar og lettfattet informasjon om:

  • Skolen og dens arealutnyttelse.
  • Trafikk. Innfartsvei til skole/ risiko for 6 felts motorvei som nærmeste nabo ?
  • Garanteres det for at det ikke blir en trafikkøkning i bomiljøet rundt ?
  • Areal avsatt til flerbruk/allbruk
     


Thor Møkkelgjerd
Leder, Veitvet skole FAU

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere