DEBATT: Om å sitte under halvlitrærne

Noe for Nordestrand:Kanskje ikke motorsykkel med stor tank, men ikke så langt unna.

Noe for Nordestrand:Kanskje ikke motorsykkel med stor tank, men ikke så langt unna.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forskjønner:En kvinne i sin beste alder strekker seg litt for å gjøre landsbyen vakrere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hygge:Eldre kvinner behøver ikke en gang drikke alkoholholdige varer når de er på pub, som her i Skottland forleden.

Deler av denne sommeren har min tidligere forlovede og jeg tilbrakt på de britiske øer til stor glede og fornøyelse. Til tross for min høye alder, har jeg en utmerket tid når jeg kjører rundt på smale fjellveier i Skottland i en god vogn og i et, skal vi si, relativt høyt tempo. En aften kom vi, for Gud vet hvilken gang, til den lille trivelige landsbyen Melrose. Der så vi tydelig at vi eldre fortsatt kan være til nytte.

En gruppe frivillige eldre går hver kveld rundt i byen og vanner blomster. Både de kommunale og de kommersielle utenfor byens forretninger. Vannvognen var en firehjuls motorsykkel med tank og pumpe. Kan dette være noe for Bekkelaget-Nordstrand? Man kan jo selvsagt ikke vente at de eldre skal holde redskap med så høyt trykk, så motorsykkelen var en sponsorgave fra forretningsstanden. Jeg er selv meget interessert i hagearbeid, - særlig setter jeg pris på halvlitrær.

Så min co-driver gjennom en mannsalder klarte noe senere på aftenen å lose meg inn på et av Melrose` bedre etablissementer. Overraskelsen var ikke stor da blomstervannerne kom inn på det samme etablissement for å vanne seg selv. Ja, flere av dem spiste sågar. Burde vi ikke hatt det slik på Bekkelaget- Nordstrand? Her på Bekkelaget er vi som kjent fratatt vårt gamle kulturmettede vannhull. Vi er forespeilet et sted for rå fisk, eller sushi som det visstnok heter. Men er det sushi vi vil ha?

Om det fortsatt er lov til å være ærlig i Nordstrand Times, så må jeg innrømme at rå fisk for meg er sursild og akevitt inntatt under en klynge halvlitrær. Mange i min generasjon har det på samme måte. Der borte i England uken før, - møtte min tidligere forlovede og jeg to andre par fra vårt område.

Vi møttes mer eller mindre tilfeldig på fiskelandsbyens pub. Puben var et naturlig sted selv for paret som jeg tror er aktive i Nordstrand Menighet. Slike møter med forskjellige mennesker kan føre til mangt. I dette tilfellet førte det til felles inntak av hummer og litt til. Men jeg er enig med NRK`s politiske redaktør når han i Aftenposten sier at Holtet trenger en brun pub.

Greit med hummer en gang i blant, men til daglig bør vi sitte under halvlitrærne.

Bjørn Ausjen Johannessen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.