*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Om søppel på Ekeberg

Jeg har følgende svar til Hans Petter Søvik og Anne Aakervik:

Jeg viser til journalistens overskrift (Sikkert "vårtegn"), som umiddelbart provoserte meg. Hvis det er et sikkert vårtegn at hundeeiere (og andre turgåere) blir fratatt de få søppelbøtter de finner på sin vei - hver vår, er det på høy tid at søppelbøtter bør stå ute HELE året.

Etter å ha lest hele stykket forsto jeg at det var enda verre. Friluftsetaten vil FJERNE søppelbøtten fra denne utsiktsplassen, der jeg med selvsyn har sett at folk samles! Jeg skammer meg ikke når jeg sier at en av posene på bildet inneholder illeluktende materie fra min store bissevov. Jeg er en av mange som ofte tar en kjøretur til enden av Jomfrubråtveien for så å gå en tur i Ekebergskogen for så til slutt å møte andre hundeeiere på sletta like ved. På denne sletta kan hundene sosialisere seg med andre hunder. Når hunden har gjort sitt fornødne plukker jeg alltid opp etter den. Jeg visste (eller trodde jeg visste) at det står en offentlig søppelkasse rett ovenfor hundesletta. Da den ikke lenger sto der, regnet jeg med at den var midlertidig inne til reparasjon eller at friluftsetaten har hatt problemer med å ta seg frem til plassen i snøen. Begge forklaringene ville vært for dårlig unnskyldning for å ikke opprettholde tilbudet, så derfor mener jeg det kan være et sterkt hint å legge min pose blant de 100 andre posene.

For hva er alternativene?

- Gå en eller flere km til på leting etter en søppelkasse enda lenger vekk fra bilen? Jeg er sprek nok til å gå til Nordkapp med hundepose, men det er så unødvendig når det finnes samlingssteder som alle vet om og hvor friluftsetaten TIDLIGERE har forstått at det har vært behov for søppelkasser.

- Ta med seg 200g dritt inn i bilen og med seg hjem. Det gir en del brekninger kort tid etter ar varmeapparatet er skrudd på (jeg har ikke bagasjerom da jeg kjører Think).

- Legge den i en privat søppelkasse ved parkeringsplassen? Dette alternativet hadde sikkert vært fint hvis jeg var eneste hundeeier på stedet. Daglig skal kanskje 20-100 slike poser finne veien til en søppelkasse i området. Hvis jeg hadde bodd i området og fikk 500 hundeposer i min søppelkasse HVER uke, ville jeg satt lås på søppelkassen! Kanskje hundeeiere heller skulle ta en tur til Aakerviks privatbolig og legge hundeposene våre i hennes søppelkasse? Nei! Nå må friluftsetaten få opp igjen søppelkassen (eller var det flere som manglet?)! Så skal jeg være med på å flytte alle posene over i kassen der de hører hjemme.

God tur alle sammen!

Ottar Olsen
Nordstrand Terrasse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.