RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Radarveien barnehage


Foto: Privat
Foto: Privat

Godkjent av Byutviklingskomiteen i møte onsdag den 3. juni 2010.

Komiteen fulgte innstillingen fra Byrådet, forteller Ola Elvestuen, leder av komiteen. Ingen forslag kom på bordet for å stanse utbyggingen! Konklusjon: De politiske knehønene har talt! Men - som en kjent skuespiller sa en gang i et stykke etter at det friske beinet ble kappet av gamlingen; « Så var det den gode nyheten…».

I denne vår sak, er den gode nyheten; «...muntlig kritikk mot byråden»! Tenk så modig! Muntlig! Ja, under den seremonien skulle det ha vøri morosamt å ha vært flua på veggen! Jeg synes å høre morsomheter og våseprat.

Avgjørelsen kom ikke som noen overraskelse på oss som har fulgt med politikerne gjennom mange år. I «prinsippet» kunne komiteen ha stanset den pågående byggingen og forlangt at det som er bygget, fjernes og tomta stilles tilbake i samme stand som før inngrepet.

Det var og er hjemmel for at komiteen skal kunne stanse galskapen. Men som ellers i politikken, er det også i denne komiteen bare en flokk med pratsomme knehøner! Alle må jatte med alle! De er redd for sin egen karriere, det politiske «system» og sine overordnede politikere. Det rare er imidlertid, at de ikke tenker på sine velgere, som jo er årsaken til at de har fått sine plasser i politikken!

Frustrerte velgere
fra distriktet og andre som har sett seg lei på politikernes udugelighet og samspillet «i kulissene» med byggherre og Plan-og bygningsetaten for å trenere saken og å få gjennomført prosjektet, vil ved de neste valg gi den ansvarlige byråden, lederen av Byutviklingskomiteen, de øvrige knehønene og de respektive partier, sin «takk for sist»!

Folkevalgte politikeres udugelighet, er årsaken til at prosjektet er godkjent og trukket ned over hodet på gamle mennesker. Dette også ved hjelp av saksbehandlere og byråkrater i Plan-og bygningsetaten, som i lang tid har trenert saken. I tillegg har etaten gitt sin diffuse rammetillatelse, som selvfølgelig ble godtatt av Fylkesmannen - selvfølgelig! Dette på samme måte som etaten trenerer andre tilnærmet analoge saker. Jeg drister meg også til å «lure på» om det kan være ytterligere korrupsjon i den etaten? En ganske naturlig tanke etter korrupsjonssaken for et par år siden. Dette med konsultasjon byggherre/saksbehandler, kan jo være en delikat situasjon i en slik etat. Slik «sammensurret» i denne sak er vil vel det være lite trolig. Men.

Det delikate i denne sak er at Oslo kommune er byggherre! Her er det et kommunalt samrøre av dimensjoner for å presse igjennom at her skal barnehagen bygges! Ingen klager fra beboerne på stedet skal høres! Der er nærmest et ekko fra krigstiden.

Der det før var hyggelig for de eldre å sitte på sine verandaer å se på et lite naturlandskap, skal de nå i de siste år av sitt liv, se rett inn i veggene til dette nærmere tre etasjers skammens bygg!

Byråden, Byutviklingskomiteen
med dens lite informerte leder, Fylkesmannen og treneringsbyråkratene i Plan-og bygningsetaten, er lite til «mannfolk» om de nå ikke offentlig går ut og ber disse stakkars beboerne om unnskyldning og tilgivelse for den måten de har tråkket dem alle ned på! Deretter må de sørge for at galskapen blir revet ned og så gi tilbake området, tilnærmet og gjerne bedre enn det var!

Omkostningen vil
bli forholdsvis store, men lite trolig så store som ved sykehjemsskandalen i Syden. Der eide vi ikke engang tomta og vil heller aldri få kjøpt den! Nærmere 30 millioner kastet bort av udugelige politikere! Snakk om galskap! Og dette er som kjent, bare et enkelt tilfelle av mange slike politisk økonomiske ukontrollerte brølere.

Konklusjonen blir
, at det er ikke pengene det er snakk om, men viljen og moralen! At «det på død og liv» skal bygges en kjempe av en barnehage inn mot de gamles boliger og er rett og slett å ta fra disse den siste rest av menneskeverd!

Ja, Ola Elvestuen
, dette var et simpelt trekk av deg og dine politiske venner og byråkrater! Skam dere!

Og jeg skal gi deg et godt råd for ettertiden, Ola Elvestuen, leder av Byutviklingskomiteen; «Følg med i lokalavisene for bydelene, da vil du ikke, som i denne bedrøvelige saken, bli overrasket! Da kan nemlig du på et tidlig tidspunkt gripe inn, sjekke og undersøke saken og foreta deg det som beboere/velgere og ikke minst, din stilling krever av deg!

Hans Delbæk
Ryenstubben 4


Vi gjør oppmerksom på at innlegget er forkortet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere