RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: «Ranerne eier Oslo!»


FARLIG: Terje Bratland mener det er farlig når casuals jakter ranere i Oslo og ber Justisministeren komme på banen for å stanse ransbølgen.
FARLIG: Terje Bratland mener det er farlig når casuals jakter ranere i Oslo og ber Justisministeren komme på banen for å stanse ransbølgen. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oslo står overfor en stor problemstilling, politiet virker nærmest handlingslammet. Du hører ofte uttalelser fra politikere og politiet om at de er fortvilte og at noe må gjøres, mens praten går fortsetter ranerne fritt og rane folket i hovedstaden. 

Ja til mer synlig politi i gatene, ja til flere synlige vektere, ja til flere synlige natteravner. Nei til voldelige casuals som skal løse kriminalitet med metoder vi ikke ønsker. Kriminelle handlinger stoppes ikke med nye kriminelle handlinger. Da får du kun en negativ spiral som ikke er ønskelig.

LES OGSÅ: 

Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

«Jeg var livredd, men ingen prøvde å hjelpe meg»

Vi har veldig mange ferdig utdannede fra Politihøgskolen fra kullet i fjor og i år som enda ikke er tilbudt jobb, de må få tilbud om jobb nå. Her må Justisminister Anders Anundsen og Regjeringen komme på banen. Vi er avhengig av mer politi i gatene ikke bare i Oslo, men i hele landet. i tillegg har vi har en politireserve styrke i Norge som sjeldent eller aldri brukes.

Når ransbølgen i Oslo ikke ser ut til å avta, men istedet eskalerer i styrke bør man sette politireserven inn for fullt. Oslos innbyggere sin trygghet må ivaretas, det haster og politireserven må benyttes. 

Barn helt ned i 10-årsalderen og pensjonister oppi 80-årene slipper ikke unna de heller. Lavmålet er nådd, nødbremsen må på, politireserven må settes i aktiv tjeneste til vi får stabilisert bybildet i hovedstaden.

LES OGSÅ: Casuals jakter ranere i Oslo

Vi kan ikke ha det slik at mange vegrer seg for å ferdes utendørs etter mørkets frembrudd for at man er redd man skal bli ranet eller voldtatt. Vi har dessverre også opplevd i år igjen en alt for høy rate med voldtekter i Oslo.

Mange steder i Oslo har vi bekmørke gater som fortjener et lysløft i det mørke halvåret vi har beveget oss inn i. Godt opplyste gater gjør det mindre attraktivt å begå ran og annen kriminell handling. Oslo kommune begynte så smått høsten 2011 med å gi noen områder bedre belysning.

Dessverre er man ikke kommet halvveis siden den gang. Hva skyldes det? Arbeidet med og øke belysningen i byen må gjenopptas. Rettsikkerheten til innbyggerne i Oslo er fraværende, vi er fritt vilt.

Terje Bratland, Høyre-politiker, arrangør av Rosetoget etter 22/7 og engasjert i anti-mobbekampanjen

Andre saker fra dittOslo.no:

Hjemløse kaninunger får trøst hos «onkel» Bølla

– Jeg blir tvunget til å være kriminell for å holde meg frisk

Joshua French: – Jeg lover å fortelle vår historie en dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere