*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Regjeringen svikter kvinnene

Mazyar Keshvari (Frp)

Oslos borgere, og i sær kvinnene, har krav på en trygg og sikker by, skriver bystyrerepresentant Mazyar Keshvari (Frp).

Natt til tirsdag 3. juli ble det nok en gang begått en voldtekt i Oslo sentrum, denne gangen i Slottsparken.

LES OGSÅ: Kvinne overfalt og voldtatt i Slottsparken

Dessverre ser vi at voldtekter om sommeren i Oslo skal gjentar seg, også i år. Regjeringen ved Justisdepartementet la nylig fram sin handlingsplan mot voldtekter, planen er dessverre uten de mest effektive tiltakene.

Blant tiltakene som beskrives i regjeringens handlingsplan er at det skal iverksettes et prøveprosjekt hvor om tilrettelagt dialog mellom personer som har vært utsatt for voldtekt. Dialog kan være vel og bra, men det er ikke her problemene løses. Dessverre er dette gjennomgangstonen i planen.

Fremskrittspartiet har ved flere anledninger foreslått og etterspurt tiltak som fungerer mot voldtektsbølgene i Oslo. Blant de viktigste forslagene FrP har kommet med er mer synlig politi i gatene og økte straffer for voldtekt. Mer synlig politi er blant de mest preventive og effektive tiltak vi har mot kriminalitet som skjer på åpen gate. Oslopolitiet styrkes i vårt reviderte nasjonalbudsjett med 50 millioner kroner slik at det kan fokuseres på dette viktige tiltaket.

Nylig gikk HMK Garden ut og foreslo at de kunne utvide sin patruljerute rundt Slottet, og spesielt i, og rundt Slottsparken. Dette er et strålende initiativ, som ikke koster, og som definitivt vil gjøre områdene mer sikre. Til og med dette har regjeringen avslått. Ethvert forslag som kommer i denne debatten, og som kan gjøre Oslos gater tryggere for kvinnene bør tas med det største alvor. Problemet er at dette ikke skjer, og det blir i alle fall ikke gjennomført, dessverre på grunn av regjeringens arroganse.

Oslos borgere, og i sær kvinnene, har krav på en trygg og sikker by. Faresignalet på en gjentakelse av tidligere sommere har allerede kommet. Fremskrittspartiet har løsningene og har fremmet forslagene. Regjeringen bør følge opp disse snarest.

Mazyar Keshvari
Bystyrerepresentant for Frp i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag