RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Skoler og minoritetsandel

Det foregår en diskusjon om skoler og minoritetsandel i ulike media. Det er på tide at vi må se vekk fra problemorientering og gå over til løsningsorientering. Mangfoldet er positivt og lærerikt, men dette gir også utfordringer. Barn er vår framtid. Det er viktig at de får et godt grunnlag slik at de klarer skoleløpet.

Foreldrene må engasjere enda mer for å ta det ansvaret som ligger i foreldrenes rolle. De må avsette tid. Dette er den viktigste investering for dem. Engasjement som klassekontakter, foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og driftsstyre på skolen er viktig.

Samtidig må de ansvarlige ta virkelig et ansvar. De må slutte å leke med ord. Vi har nok av fine ord og handlingsplaner. Nå er tiden inne for å ta handlinger. Tiden går og vi kan ikke kun snakke om utfordringer. Vi må gjøre noe med utfordringer. Alle involverte må ta sitt ansvar. Trivsel, skolemiljø og læring er viktig.

Dessverre, de fleste skolene med størst andel av minoritetselever viser ikke gode faglige presentasjoner. Her må gjøres noe. Skolene må få den hjelpen de trenger fra høyere nivå. Skolebyråden må komme på banen og bidrar med sitt i praksis. Ekstra nødvendige ressurser må settes inn for å gi skolene et kraftlig løft der det er nødvendig.

Når skolene får god image i form av godt skolemiljø og gode faglige resultater da får skolene en lang søker liste med og uten etnisk bakgrunn. La oss jobbe sammen for å snu diskusjonen og vise endringer i praksis. Vi kan gjøre dette om vi vil. Vi må våkne opp før det blir for seint. Nå har vi pratet og skrevet nok. La oss handle nå.


Aziz Rehman
Leder Søndre Nordstrand innvandrerforening
Medlem rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo
FAU-leder Mortensrud skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere