DEBATT: Slått ned i marka, ikke noe nytt...

 

  Foto: Foto: Arkiv

For noen år siden gikk min svigerfar tur med våre to hunder i marka og ble regelrett slått ned. Han var 73 år gammel, med briller og høreapparat. Hundene var i bånd. Men forbrytelsen var at han og hundene var i veien for herr og fru «birkebeiner».

Ingen forvarsel eller munnhuggeri, bare øyeblikkelig angrep verbalt på «sånne drittbikkjer» og fysisk angrep på «eier». Det skjedde i affekt – men likevel tok voldsmannen seg tid til å rive av den gamle mannen brillene og kaste dem vekk, før han slo.

Barnebarna opplevde å få hjem en gråtende, blodig og forslått bestefar, i tillegg hadde vanskelig for å se uten brillene som forsvant.

Hendelsen gjorde uslettelig inntrykk på oss alle, familie, venner og naboer.

Hvem er det som gjør sånt? Vi fikk tak i mannen noen timer senere, og ga han sjansen til å komme og be om unnskyldning. Det var han ikke det minste interessert i.

Det hører med til historien at vi anmeldte mannen som ble dømt for overfallet og måtte betale erstatning for tannlegeregning, briller osv. At politi og påtalemyndighet så alvorlig på hendelsen, ga trøst og lærte barna at det ikke er lov å slå, selv for vokse.

Naturen er rekreasjonsområdet for oss alle. Det er ingen som har mer rett enn andre.

Men med livet som innsats, enten det er sommer eller vinter, kommer «verstingene» mellom 35–55 år som trener med død i blikket, i tynne klær og kun medbrakt vannflaske. På ski eller på sykkel, spiller ingen rolle – de skal frem først og raskest.

Hvor er det blitt av turgleden? Naturopplevelsen? Sekk og sjokolade? Hva med egne løyper/sykkeltraseer for de spesielt interesserte og gode naturopplevelser og hygge for alle oss andre?


”Markabruker” med hvilepuls

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.