RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Illustrasjonsfoto

DEBATT: «Sommeråpen helsestasjon for ungdom»

Når det er sommer stenger helsetilbud til ungdom, slik som helsestasjon for ungdom og skolehelsetjenesten rundt om i landet. Det er synd, for mange ungdommer trenger et sted å gå til - også om sommeren.

Sommer betyr ikke ferie og fri fra helseutfordringer. Heller ikke for ungdom. Snarere tvert imot. Sommer kan bety mer ensomhet - eller nye bekjentskaper.

Sommer er gjerne tid for nye erfaringer og andre rutiner, som kan skape behov for en samtale med en voksen og uhildet fagperson.

LES OGSÅ: Tror flytting av helsestasjon vil ramme de svakeste

Et eksempel til etterfølgelse, er Tromsø kommune. De har sommeråpent på Helstasjonen for ungdom. Att på til med unge voksne som ansatte. Der jobber fjerde- og femteårsstudenter innen psykologi og medisin som sommervikarer.

Dette er et populært tilbud, både blant ungdommene som benytter Helstasjonen og blant studentene. Ungdommene møter en åpen dør og noen å snakke med, mens studentene får viktig og relevant arbeidserfaring.

Det er kommunenes oppgave å gi ungdommer en tilstrekkelig helsetjeneste. Det er viktig med et godt lavterskeltilbud i kommunene som kan møte de unges behov. Dessverre er det få steder som har et slikt tilbud åpent om sommeren.

Venstre vil derfor oppfordre kommunene til å fatte tiltak slik at helsestasjonene for ungdom kan ha åpent også om sommeren. Å sørge for at man har åpent noen timer i uken er ikke spesielt kostbart og gir god effekt for de ungdommene som trenger det.

De fleste kommuner har også egne studenter på medisin og psykologi å rekruttere blant. Bruk mulighetene.

Dessverre tar ikke ungdommenes problemer og bekymringer ferie om sommeren. Da kan heller ikke kommunehelsetjenesten for ungdom gjøre det.
 

Astrid Hårstad, kommunikasjonsrådgiver Venstres stortingsgruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere