RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Sover våre lokalpolitikere i timen?

I Aften Aften 9. mars då, er det et førstesideoppslag om Fjordbyen Filipstad. Containerhavna er borte, Plan- og bygningsetaten har laget fine planer for området og det planlegges tunnel for E18 ved Frognerstranda som del av Oslo pakke 3.

Vi vet at lokalpolitikere i de bydelene det gjelder sammen med lokal presse og befolkningen forøvrig har mobilisert i saken.

Vi har i våre bydeler fått alle ulempene. Containerhavna i Sydhavna vokser i aktivitet dag for dag med de støyproblemer dette medfører (ref. artikkel i NB 4. mars).

Dette fører også til en dramatisk økning av tungtrafikk på Mosseveien - noe som gjør at personbiler blir skjøvet over på småveiene på Nordstrandsplatået. Full effekt av dette vil vi se fra 2013. Planene for en Mosseveitunnel er skjøvet ut i tid (etter 2018) og kan falle ut av Oslopakke 3. Det kan bety at vi i 2025 er i en langt verre situasjon støy- og forurensningsmessig enn vi noen gang har vært.

I et bystyrevedtak i begynnelsen av 2000, står det at « Mosseveien er en naturlig forlengelse av Fjordbyen». Hvor ble det av disse vyene ? Hvor har våre lokalpolitikere vært når vi ser at den positive utvikling skjer vest for Rådhuset, mens vi sitter igjen med alle ulempene.

BU bør innkalle til et folkemøte for å belyse dette. Et slikt møte bør munne ut i en tiltaksplan som involverer alle for igjen å komme i posisjon. Området fra Ormsund til Fiskevollen kan bli et rekreasjonsområde for store deler av Oslo Sør, men det vil ikke skje uten et massivt lokalt engasjement.


Stein Stølen
Foreningen for Miljøtunnel Mosseveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere