RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målet må være å stoppe gjennomgangstrafikken gjennom hele Nordstrandsplatået, skriver artikkelforfatterne. Bildet er fra Sæterkrysset.
Målet må være å stoppe gjennomgangstrafikken gjennom hele Nordstrandsplatået, skriver artikkelforfatterne. Bildet er fra Sæterkrysset. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Debatt: Stopp gjennomkjøring på Nordstrand – for alle

Viser til debattinnlegget 13. november i Nordstrands Blad av Heidi Aasheim. Overskriften sier «stopp gjennomkjøring».

Vi er mange som kan si oss enig i den overskriften. Men vi mener en rushtidsstengt bom i Solveien, med faste sperrer i Vingolfveien og Erling Schiøtz vei, er feil tiltak til feil tid.

Målet må være å stoppe gjennomgangstrafikken gjennom hele Nordstrandsplatået. Den foreslåtte bommen vil bare eliminere gjennomgangstrafikken forbi noen få, utvalgte adresser i Solveien – fra nr. 94 til nr. 112 – og forsterke trafikkproblemene for veldig mange flere.
Med bom halvveis gjennom Nordstrand kan bilistene sydfra svinge ned Nordstrandveien og opp igjen på Furubråtveien – det går kjapt i høyre fil noen meter på Mosseveien – eller opp Nordstrandveien, forbi skolene, gjennom det belastede Sæterkrysset og ned igjen på Solveien litt lenger nord. Og dette vil de gjøre i den perioden det er flest barn på veien, barn på vei til skolen.

Bydelsutvalget har selv påpekt problemene i Sæterkrysset, og ifølge Nordstrands Blad er det observert at bilister kjører på rødt lys der. Det blir ikke mindre av dette i rushtiden med bom i Solveien.

Nordstrandveien er en vei som i utgangspunktet skal tåle mer trafikk og er tilrettelagt med fortau og lysregulering, men den tåler ikke både mer trafikk og vedvarende anleggsarbeider. Nå blir det et anleggsområde i minst to år fremover. Og blir det kø oppover Nordstrandveien, vil mange bilister fristes til å komme inn på den via Åsdalsveien – forbi skolen!

Vi ønsker ikke å øke trafikken mer opp på Nordstrandsplatået og utsette våre barn for en mer utrygg skolevei. Vi ønsker heller ikke å sperre sideveier som Vingolfveien og Erling Schiøtz vei. Det er ikke tilfeldig at Brann- og redningsetaten uttalte seg kritisk i høringsrunden om bomløsningen.

Ironisk nok vil også beboerne i og rundt Vingolfveien hindres i å bruke Nordstrandveien som avlastningsvei – de presses opp på nettopp Solveien av betongblokkene.

Vi skjønner at våre politikere føler behov for å vise handlekraft etter 40 års forgjeves venting på gode løsninger. Men vi er redd for at de viser det gjennom et tiltak som gjør mer skade enn nytte, for deretter å skrive et nytt kapittel i glemmeboken.

Om de mange protestene mot bommen i Solveien vinner frem, er det mye annet – og bedre – vi kan gjøre. For eksempel kan vi enkelt iverksette en Autopass-løsning, med betalingsbommer ved innfartspunktene til bydelen. Dette kan ordnes slik at avgift bare betales om man kjører ut igjen av området i løpet av rushtiden. På den måten vil det bremse gjennomgangstrafikken, men ikke ramme bydelens beboere og skolebarn, og ikke dele skolekretsen og nærmiljøet i to.

Vi bør også samlet vurdere om det kan være mer hensiktsmessig og gjennomførbart å sette prøvebommen et annet sted, for å forhindre at mange bruker Solveien som en gjennomfartsåre og havner midt i skoleveien til Nordstrands- og Munkerudbarna.

Hvis vi som engasjerer oss i trafikkproblemene på Nordstrand står sammen, kan vi oppnå mer i arbeidet mot felles mål. Vi mener at dette målet må være å stoppe gjennomgangstrafikken på hele Nordstrandsplatået.

Og det tror vi mange er enige med oss i. Forrige lørdag var vi ni foreldre som hadde et lite fremstøt på Sæter. Vi stilte med kart, informasjonsskriv og flotte barnetegninger, og i løpet av to regnvåte timer snakket vi med en lang rekke hyggelige beboere som i all hovedsak delte vår bekymring. Med den nesten unisone støtten ble dette en fantastisk opptur, regnet til tross.

Til sammen, på papir og på opprop.net, har vi til nå samlet 725 underskrifter. Alle er vi enige om at den foreslåtte bommen i Solveien er en dårlig løsning på det vi egentlig prøver å oppnå – å stoppe gjennomgangstrafikken.

Heidi Josephson og Finn Ø. Bergh
Foreldregruppen mot bom i Solveien/Nordstrandveien

LES OGSÅ: 

Det er bom med bom i Solveien

Solveien stenges for gjennomfart

Vil stenge disse veiene på Nordstrand

Slik skal Solveien stenges

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere