RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Trafikkens svarteperspill


Leserbrevskribenten frykter at Tåsenveien vil lide når Sognsveien blir miljøgate.
Leserbrevskribenten frykter at Tåsenveien vil lide når Sognsveien blir miljøgate. Foto: ARKIVFOTO: Kristin Tufte Haga

Nå i høst ble beboerne langs Sognsveien sin kamp for ytterligere å begrense trafikkens negative virkninger kronet med seier ifm. vedtak om opparbeidelse av miljøgate. All ære til en aktiv beboergruppe som har klart å vinne gjennom hos beslutningstakerne med gode argumenter.

Når politikere slår seg på brystet etter et slikt vedtak, og mener de har bidratt til bedre miljø i byen vår, bør de derimot gjøre det med en viss ettertanke. Så lenge ikke det totale antall bilister reduseres vil trafikken lage seg nye mønstre. Man kan sammenlikne det med en elv som må finne nye veier hvis et løp stenges eller hindres.

Resultatet blir derfor en tilsvarende økt belastning på nærliggende gjennomfartsårer slik som Tåsenveien og Maridalsveien – veier som allerede er overbelastet ift. trafikkmengder og støy. Således blir en gates seier dessverre automatisk andre gaters nederlag i dette trafikkens svarteperspill.

Bjørn Larsen
Tåsenveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere