*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Tusen takk fra Grefsen FAU

Grefsen skole blir rehabilitert, utbygd, får flerbrukshall og samlingsarealer. Grefsen FAU takker for støtten de har fått i året som har gått.

Barn, foresatte og ansatte ved Grefsen skole – ikke minst de som har plass etter at skolen nyåpnes i 2014 – har mye å glede seg over. Nå i desember kom siste brikke på plass: Budsjettforliket åpner for en samlingssal på 200 kvm ved Grefsen skole. Den skal legges i tilknytning til flerbrukshallen som nå planlegges i utkanten av idrettsbanen nedenfor Kapellveien. Dette har skolen, driftsstyret, FAU og et samstemt idretts- og kulturliv vært svært opptatt av å få på plass. Det er høflig å takke – og i dette tilfellet ville det være nesten uforskammet å la være.

Det siste vedtaket føyer seg inn i en hyggelig rekke. Det legges opp til en opprustning av de verneverdige trebyggene fra 1905 og hovedbygget fra 1920, samt en ny flerbrukshall. En rehabilitert idrettsbane blir en del av et trygt, enhetlig og oppgradert uteområde. Gamle bygg av dårligere kvalitet erstattes av et nybygg med gode undervisningslokaler. Der får man lov til å kombinere tradisjonelle grupperom med mer åpne løsninger.

I tillegg vedtar bystyret
nå oppdaterte standardløsninger for nye skolebygg. Disse er mye basert på initiativ og innspill fra Grefsen. Standardnormen er gode nyheter for alle andre som skal få nye skolebygg i Oslo fremover. En ny arealnorm gir 200 kvm ekstra per skole. Samtidig slås det fast at alle nye skoler må ha 200 kvm samlingsareal – i tillegg til en flerbrukshall – og at man alltid må vurdere hvordan skolen skal kunne fungere som lokalt kulturhus. Forhåpentligvis gjør disse prinsippene det enklere å finne praktiske løsninger også på Tåsen. Og de 200 kvm samlingsareal som er vedtatt på Grefsen er i tråd med denne tenkningen.

Når 2010 nå går mot slutten,
er det altså tid for å takke og glede seg. Takk til Undervisningsbygg for profesjonell planlegging og evne til å se nye muligheter og til bydelsutvalget for standhaftig støtte. Takk til Utdanningsetaten, byrådet og bystyret, men kanskje aller mest kultur- og utdanningskomiteen som har bidratt til gode løsninger ut fra de nøkterne rammer som foreligger.

Erik Borge Skei
Avgått leder Grefsen FAU

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.