RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parken bak Uranienborg skole. Arkivfoto
Parken bak Uranienborg skole. Arkivfoto

DEBATT: Tyveri av grønne lunger

Briskeby Vel protesterer mot bydel Frogners planlagte nedbygging av en stor del av området mellom Uranienborg kirke og Uranienborg skole. (Nordahl Rolfsens plass)

I valgkampen sa alle bydelens partier – og ikke minst Høyre som har flertall i bydelsutvalget – at de gjenværende grønne lungene skulle vernes. Nå er valget over – og vi ser med vantro på at Omsorgsbygg planlegger en stor bygningsmasse i et for oss særlig viktig område.

Vi har ikke grønne områder å avgi til noe formål i den tettest befolkede delen av Oslo. Offentlige friområder og parker må forbli hva de er. Det gir størst verdi for beboere i alle aldre. Skal det etableres nye barnehager, må det skje innenfor den eksisterende bygningsmasse!

Briskeby Vel konstaterer at det også trikses med tall: Da det var snakk om å bygge om den eksisterende barnehagen ved Josefines gate og Uranienborgveien – ble det benyttet fulle krav til utearealer. Det ville bety et betydelig inngrep i Uranienborgparkens nordre del og i sum ble dette et for stort inngrep. I de alternative planene for barnehage på Nordahl Rolfsens plass er det forutsatt en dispensasjon, dvs. en vesentlig reduksjon i arealkravene. Med tilsvarende dispensasjon for ombygging av den eksisterende barnehagen langs Uranienborgveien ville vi i lokalmiljøet vært positive til en utvidelse.

Både gamle og unge på Briskeby krever at vi blir hørt om hvordan nærmiljøet vårt skal være. Dersom bydelsutvalget på tross av løfter om ikke å ta fra oss de grønne lungene, vedtar å videreføre planene for utbyggingen av Nordahl Rolfsens plass, vil Briskeby Vel mobilisere. Vi protesterer!Arne Bruusgaard

Leder Briskeby Vel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere