RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Utrolige rutiner ved NAV Nordstrand

NAV Nordstrand ligger skyhøyt på klagetoppen hva angår brukertilfredshet. Ikke så rart, når man hører om alt hva dette kontoret steller i stand - til og med når det gjelder standard saker som enhver med et minimum av lese- og skriveferdighet kan ta på strak arm, uten internkurs i særlig saksbehandling for tilsatte i NAV.

For hva skal man si når kontoret ikke en gang klarer å fatte et vedtak om ekstra barnetrygd i forbindelse med samlivsbrudd, en ytelse som er basert på en standard sats, ikke saksbehandlerens skjønn? Eller ikke holder tritt med lovendringene i forhold til fedrekvoten og vil innvilge 4 uker færre enn dem man har et lovmessig krav på?

En bekjent av meg har kjempet i 4 måneder mot bedrevitende saksbehandlere som først hevdet at samlivsbruddet ikke var reelt og derfor avslo søknaden. Dette til tross for at eksmannen stod oppført i Folkeregisteret med ny adresse og vedlagt meklingsattest. Hvor mye mer dokumentasjon kan NAV Nordstrand egentlig forlange? Kontoret innrømmet til slutt at de hadde gjort en saksbehandlingsfeil, men fordi saken var lukket og henlagt måtte hun sende inn alle papirene en gang til. Det gikk ikke an "bare" å gjenåpne saken, selv om feilen lå på deres side. Hun måtte søke på nytt.

Hvilket hun så gjorde. På skjemaer tilsendt av NAV Nordstrand. Som i ettertid har vist seg ikke å være de riktige. Så nå er hun nok en gang - for gang nummer tre - blitt bedt om å sende inn alle sakspapirer, vedlagt påkrevd dokumentasjon. Vi vet egentlig ikke om vi skal le eller gråte. Heldigvis er min bekjente ikke økonomisk avhengig av de ytelsene hun en gang (forhåpentligvis) måtte få innvilget fra NAV.

NAV Nordstrand fremstår nå mer og mer som en parodi på seg selv og burde i så måte kunne kvalifisere til en reality - serie på TV. Jeg vil garantere at publikum vil hyle av latter og velte seg i sofaen foran TV over manglende rutiner, dumme saksbehandlere og inkompetent ledelse. Men egentlig er det dypt tragisk. For dem som måtte lide under dette byråkratiske skrekkregimet!
 

Marita Synnestvedt
Bekkelaget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere