RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Veien rundt Sognsvann er turvei, ikke løype

Vi mener at det er helt feil å kalle turveien rundt Sognsvann for ‘løype’. Iflg. Store Norske Leksikon er definisjonen på løype et oppgått skispor, en betegnelse som i flere sportsgrener også brukes om en rute eller vei som skal følges i en konkurranse.

Les også: Lysløype rundt Sognsvann

Turveien rundt Sognsvann er tilrettelagt for rullestolbrukere og forbeholdt gående og løpende. Den holdes forbilledlig i stand hele året for dette formålet, og blir derfor også flittig brukt til trilling av barnevogn og for eldre, kanskje også med rullator. Om vinteren blir veien hyppig måkt – og strødd når det er nødvendig. Den er ikke egnet for skigåere, og det er jo heller ikke meningen. Den som ønsker å gå på ski om kvelden har lysløypa fra Sognsvann til Ullevålseter.

At noen ønsker seg lys langs veien er bra. Da vil kanskje flere mosjonister og treningsnarkomane bruke veien om kvelden i den mørke årstiden. Om formiddagen kan det bli for mange av dem som trener, så mange at de ofte er til sjenanse for de av oss som «bare» går eller triller. Av og til kan vi faktisk føle oss lite velkomne og i veien for dem som trener – og det er vel ikke meningen?

Vi kan altså gjerne støtte ønsket om lys, men ikke kall det lysløype av den grunn!


Bodil Sunde og Torgeir Ulshagen
Sognboer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere