RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Venstre vil ha en tryggere og triveligere Grefsenvei!


 
  Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Nordre Aker Venstre jobber for at Grefsenveien skal bli oppgradert til en miljøgate, skriver May-Brith Døssland (V).

Nordre Aker Venstre jobber for at Grefsenveien skal bli oppgradert til en miljøgate. Vi vil at Grefsenveien skal bli en tryggere skolevei, tryggere for syklister og gående, samt mindre støy og vibrasjoner fra trikken. Derfor var det svært positivt at bydelsutvalget enstemmig gikk inn for Venstres forslag i sitt møte 18.11.10:

«BU anbefaler at Grefsenveien snarest tilpasses som en miljøgate, med fartsreduserende tiltak, som gjør det tryggere å ferdes på sykkel og til fots»

Samtidig ber bydelsutvalget i sitt vedtak om at Grefsenplatået oppgraderes med midler fra bevilgningen til torg og møteplasser. Samlet kunne dette gi et lite løft for Grefsenplatået.

Bydelsutvalget påpeker at Grefsenplatået, som er en del av Grefsenveien, er blitt mer trafikkutsatt som følge av økt biltrafikk, hyppigere trikkepasseringer og passering av flere skolebarn til Engebråten. Derfor vil Bydelsutvalget starte arbeidet med å sikre at Grefsenveien bygges til en miljøgate – snarest! I tillegg til fartsdempende tiltak, er miljøtiltak som beplantning, utsmykking med kantstein og andre estetiske grep viktige elementer for å skape en miljøgate.

Elementer som kan inngå i en ombygging til en miljøgate er:

 •  gang- og sykkelveier
 •  opphøyde gangfelt (dette ville jeg fjernet fordi det er vanskelig å få til pga. trikken), men vi kan bruke «klart markerte gangfelt»
 •  fortausutvidelser i kryss
   
 •  gjennomgående kantstein på sideveier i kryss for å understreke vikeplikt
 •  oppmerking av parkeringsplasser, kombinert med forbud mot å parkere utenfor oppmerkede plasser
 •  beplanting langs veien for å markere denne samt å skille kjørende og fotgjengere
   
 •  forskjønning forøvrig av gaten


Venstre har i mange år kjempet for en miljøgate i Sognsveien. Den gikk endelig gjennom i budsjettet for 2008. Når denne/Sognsveien nå snart kommer på plass, bør det vurderes om Grefsenveien kan være neste gate ut i bydelen. Bydelen har tidligere laget en miljøplan for Grefsen-Kjelsås hvor Grefsenveien ble tegnet inn som miljøgate. Denne er dessverre bare blitt liggende. Nå vil vi ta denne frem igjen og jobbe for at den kan komme til prioritering.

LES OGSÅ: DEBATT: Penger til elvelys fra Frysja til Nydalen

May-Brith Døssland
Nordre Aker Venstre,
Leder av kultur- og oppvekstkomiteen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere