DEBATT: Vestkantmakta i Oslo

"Som i et timeglass fyker trafikken gjennom bomiljøene med 120 000 innbyggere", skriver artikkelforfatter Ben Borgen.

"Som i et timeglass fyker trafikken gjennom bomiljøene med 120 000 innbyggere", skriver artikkelforfatter Ben Borgen.

Sp framstiller det som det er By mot Land. Vi i Groruddalen oppfatter det ikke slik i vår hverdag.

Også vi kjemper for å bevare vårt lokalsykehus, Aker Sykehus, som behandler 200 000 pasienter i året.

Dette ligger NORD for Sinsenkrysset likevel støtter SP nedlegging noe som vil føre til at ventelistene vil eksplodere! Ellers er vi den dalen med mange hovedveier som ødelegger vår helse, men vi er Norges eneste dal uten tunnel. Groruddalen har mange kjøpesentere og transportterminaler, ja den er knappe 3 km bred: Som i et timeglass fyker trafikken gjennom bomiljøene med 120 000 innbyggere!

I tillegg har vi brakkebyer og pukkverk som eter seg inn i marka.

Forlengelse av T-banen til Akershus er skjøvet ut i det blå, enda det er der de 300 000 nye innbyggerne vil komme de neste 30 årene.Vår miljøbelastning er enorm, og den øker. I tillegg har vi monstermaster som går gjennom boområdene. Sjøl om Årsmøtet i Oslo AP vedtar en rekke miljøkrav er det vestkantmilionærene i Direktørstolene i Majorstuen AP som har makta over hvor miljøulempene skal legges.

Her er de enige med Frp og Høyre, ikke et asylmotak eller et snødeponi skal tilføres borgerskapets nabolag.

Hvor lenge vil Groruddalens Ap medlemmer (de som ikke har meldt seg ut allerede) fortsette å drive valgkamp for en politikk som bryter med egene miljøvedtak og lovnadder om Kortere ventelister til sykehus og “ingen nedleggelse av lokalsykehus”? vanskeligere blir det når antall sosialhjelpsmotagere øker med 8000 på ett år og kampen for å “avskaffe fattigdommen” er oppgitt i verdens rikeste land.

Sjøl om vi bor i Oslo blir vi behandlet som en søplebøtte. Vi støttet kampen mot monstermastene, nå bør dere støtte oss slik at vi sammen kan redde Aker Sykehus. Det vil føre til bedre og raskere behandling for folk over hele landet.

Bare hvis de undertrykte står sammen kan vi beseire de som lever på toppen av pyramiden. I Gamle Oslo Lever menn 12 år kortere enn der oppe, og forskjellene øker. Bredden og samholdet i monstermastesaken ga seier.

Stoltenbergdirektørene fortjener nye nederlag. Press dem til å følge Soria Moria 1 og 2!


Ben Borgen
Rødt Grorud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.