Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Vi må dele på Tåsenhallen

FAU-leder Petter J. Karal ved Tåsen skole mener både idrett og kultur må få plass i Tåsenhallen. Foto: Kristin Tufte Haga
FAU-leder Petter J. Karal ved Tåsen skole mener både idrett og kultur må få plass i Tåsenhallen. Foto: Kristin Tufte Haga

Idar Pe Ingebrigtsen fra IL Koll er «forbløffet» over Tåsen FAU (Nordre Aker Budstikke, 10. mars). Bakgrunnen er vårt ønske om mer tid for egne elever i hallen på Tåsen Skole.

Det kan være på sin plass å minne om forhistorien. Tåsen Skole hadde to gymsaler og en forsamlingssal, og i disse fikk elevene et variert fritidstilbud innen kultur og idrett. Før ombyggingen ble skolen forespeilet en fleksibel hall («flerbrukshall») til erstatning for disse lokalene. Den skulle «fremstå som bydelens kulturhus, og brukes sammen med kulturskolen og ulike organisasjoner innenfor kunst, musikk, dans og drama».

Vi ble derfor opprørt over at den nybygde hallen, uten at skolen visste det, ble avgitt 100 prosent til Oslo Idrettskrets utenfor skolens åpningstid. Mange oppfatter det slik at skolen ble ført bak lyset. De fleste fritidstilbudene for skolens barn forsvant med gymsalene og forsamlingssalen. Som en fortvilet mor sa: «Er man ikke interessert i fotball eller korps, så er man utenfor!».

Nå disponerer Oslo Idrettskrets (derunder IL Koll) hallen rundt 50 timer i uka (inkludert helg). Kun 3,5 timer i uka har blitt avsatt til kultur og idrett for Tåsen Skoles egne elever. Oslo Idrettskrets har altså gått fra 0 til 50 uketimer i Tåsen Skoles hall, mens skolens egne elever har gått fra 50 til 3,5. Mens ungdoms- og voksenidretten har fått et kjempeløft, står vertsskolen selv igjen med usle 18 sekunder i uka pr. elev.

Ingebrigtsen skriver at det er Oslo Idrettskrets sin rolle å tilby idrettsaktiviteter som for eksempel karate, dans og cheerleading til barna på Tåsen Skole. Vi har sett hva dette betyr i praksis: OIK har disponert 100 prosent av halltiden, og ikke gitt et eneste tilbud til barn i grunnskolealder. Det er ikke overraskende, for OIKs retningslinjer sier rett ut at «flerbrukshallene … er forbeholdt konkurranseidrettens behov». Kun 8 prioriterte konkurranseidretter kan få halltid. Karate, dans, cheerleading og andre populære barneaktiviteter er ikke blant disse. Det er helt klart at tilbud til barna på Tåsen Skole må sikres lokalt på skolen.

IL Koll gjør en viktig og prisverdig innsats med å aktivere ungdommer i vår bydel. Når elevene på Tåsen blir større vil mange av dem kunne nyte godt av Kolls tilbud. Så lenge de går på Tåsen Skole er barna imidlertid små, og da er de mindre mobile. Det er derfor de som har det største behovet for nærhet til kultur og idrettstilbud. Det er ikke snakk om mer enn kanskje 8 timer i uka (av totalt 50). Alt Tåsen FAU sier er at disse må avsettes før eksterne aktører tildeles halltid.Petter J. Karal

Leder, Tåsen FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!