RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debutalbum fra Groruddalen


INSPIRASJON: Groruddalen er en stor inspirasjon for bandmedlemmene i Level & Tyson. Fra venstre Heine, Sofie, Richard, Joakim, Rolf, Namra og fotografen Johnny.
INSPIRASJON: Groruddalen er en stor inspirasjon for bandmedlemmene i Level & Tyson. Fra venstre Heine, Sofie, Richard, Joakim, Rolf, Namra og fotografen Johnny. Foto: FOTO: LINDA STRAND
De syv medlem-mene i bandet Level & Tyson slipper nå sitt debutalbum etter massiv øving i lokalet på Økern.

ØKERN: Navnet Level & Tyson ligger det en god historie bak og det er Richard Lorentz sin familie den kommer fra.– Det finnes et gammelt bilde av bestemoren og bestefaren min fra de var i Texas, USA, og i bakgrunnen så står det Level & Tyson på et skilt. Så begynte vi å spekulere litt i hvordan de ansatte der var, forteller Richard.

Alle aldre

Band medlemmene er mellom 31 og 23 år og har drevet med musikk en stund. Hvordan de ble kjent er en komplisert historie, men alle sammen har en forkjærlighet for Groruddalen.

– Groruddalen har sin egen skjønnhet, veldig uttrykksfullt og «straight to the point», sier Richard.

Få dager unna releaseparty (slippfest), øver bandmedlemmene rundt fire dager i uka på Økern og med så mange folk på scenen samtidig er det nok nødvendig.

– Det kan bli litt sirkus tendenser og veldig mye kaos på scenen, forteller Level&Tyson – medlemmene med et smil.

Release party

Torsdag 30. august på CafèTeatret på Grønland klokken 20.00, skal bandet feire sin første plate sammen med venner, fans og bekjente.

– Det blir en opplevelse og alle er velkomne, sier Richard.

Alle tekstene til bandet er abstrakte og dette er fordi Groruddalen er en sann inspirasjon.

– Det er veldig mange forskjellige mennesker, og kanskje en del urbane elementer som kan virke stygge ved første øyekast, men som egentlig er vakre. Derfor tror jeg musikken vår også har litt av disse motsetningene – stygt og vakkert og stygt som blir vakkert i sammenheng, forklarer Sofie.

Turné

Til høsten skal Level & Tyson på turné rundt i hele landet.

– Til våren skal vi spille en del og til høsten skal vi på turné. Det tar ganske lang tid å planlegge fordi vi er så mange folk, sier Richard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere