Gå til sidens hovedinnhold

Debuterer som barnebokforfatter

Bekkelagsgutten Simen Skaug (21) debuterte torsdag som forfatter og illustratør med boken "Dangarosen og de sinte huffameiene". Historien ble til da han jobbet i Bakketoppen barnehage.

NORDSTRAND: Da Simen Skaug skulle ha lanseringsfest for barneboken sin, var det liten tvil om at den måtte legges til Bakketoppen barnehage. Det var nemlig her den underfundige historien om elefantdyret Dangarosen ble til, mens Simen avtjente verneplikten sin som barnehageassistent.

Elefantdyr fra oven

Dangarosen kommer til jorda som et egg fra verdensrommet, og blir tatt vare på av mor spekkspett. Hun forer ham opp på biola og fiskepinner, til han blir så stor at han må ut av redet og oppdage verden på egenhånd...

Den morsomme og spennende historien fikk alle barnehagebarna til å sitte musestille, og stadig flere begynte å snakke om Dangarosen hjemme.

Skattejakt ble bok

Da Simen sluttet, var avskjedsgaven hans til barna en skattejakt.

Etter en ukes leting fant barna skattekisten.

I tillegg til masse godteri, inneholdt den originalmanuset til Dangarosboken.

Da den populære historien kom en forleggerbestemor for øre, ble det plutselig en ordentlig bok ut av svart/hvitt-tegneserien. Det passet veldig bra, siden førsteeksemplaret nesten er utslitt av ivrige lesehester.

Jeg så med en gang at dette var noe enestående, og det er ikke mye vi har gjort med originalmanuset, skryter Grete Mølbach fra Epoke Forlag på Hauketo.

Simen forteller at historien ble laget på en kveld, som et resultat av de dårlige engelskkunnskapene til en annen ansatt i barnehagen.

Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli bok ut av det. Jeg må takke alle mine hjelpere. Barna har vært sinnsykt kule og gitt meg masse inspirasjon, og så må jeg jo takke Runes dårlige engelsklærer, smiler 21-åringen.

Simen hadde tegning, form og farge som spesialemne på videregående, og har det siste året laget alle de fargerike illustrasjonene til boken på fritiden.

På dagtid jobber han nå i en barnehage på Ekeberg/Simensbråten.

Åpen for oppfølger

Under lanseringen fikk barna endelig høre Simen lese historien om Dangarosen for dem igjen. Etterpå ble det feiret med store mengder vafler, boller og en flott kake dekorert som bokomslaget.

Er Bakketoppen-barna heldige, kommer det med tiden kanskje enda en bok fra det unge skrive- og tegnetalentet.

Jeg er åpen for å lage en oppfølger, men først får vi se hvordan det går med denne boken, sier Simen spent.

Fortellingen hans har alle de kvaliteter en god barnebok skal ha, og han kan ikke kaste bort talentet sitt ved å ikke satse videre nå, mener Grete Mølbach bestemt.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra