RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debuterer som Hege Schøyens elsker


DEBUT: Nordstrand-gutten Henrik Holmen (26, t.h.) tar steget opp blant de store når han spiller mot Hege Schøyen (midten) i TV2 nye serie Sara & Selma som har premiere i dag, torsdag.
DEBUT: Nordstrand-gutten Henrik Holmen (26, t.h.) tar steget opp blant de store når han spiller mot Hege Schøyen (midten) i TV2 nye serie Sara & Selma som har premiere i dag, torsdag. Foto: FOTO: TV2
Når TV2s nye komiserie «Sara & Selma» har première torsdag gjør Nordstrand-gutten Henrik Holmen (26) sin først opptreden i en større TV-produksjon.NORDSTRAND:
Nesten 20 år etter at han satt i klasserommet på Nordstrand barneskole og bestemte seg for å melde seg på sin første audition, skal Henrik Holmen spille mot noen av Norges fremste skuespillere i TV2s nye sitcom-satsning «Sara & Selma».

– Jeg føler meg utrolig privilegert. Det er stort å få spille med noen av sine største forbilder, sier Holmen.

Tabu

I serien, som ifølge Holmen tar for seg tabuet kjærlighetsforhold mellom godt voksne kvinner og unge menn, spiller 26-åringen den unge marinbiologistudenten Thomas. Her møter han foreleseren Sara, i Hege Schøyens skikkelse, og etter hvert oppstår det følelser mellom de to, tross den store aldersforskjellen.

– Serien tar for seg et interessant tema samtidig som jeg tror den vil underholde ved å spille på komiske situasjoner som oppstår., sier Holmen. Serien er spilt inn med publikum i studio, og etter reaksjonene å dømme tror Holmen at serien blir en suksess.

Hektisk auditiondag

De siste fem årene har han mer eller mindre vært bosatt i Danmark, hovedsakelig i København. Her har han gått på ulike teaterskoler, deltatt i workshops og satt opp egne teaterstykker som regissør og skuespiller. Det ble derfor en utfordring å få deltatt på audition til «Sara & Selma».

– Jeg skulle spille i mitt eget teaterstykke i Århus samme kveld, men jeg måtte gripe sjansen da jeg først fikk tilbudet. Man takker ikke nei til å spille mot Hege Schøyen på audition, sier Holmen. På auditiondagen tok han buss fra København til Oslo tidlig om morgenen. Etter jobben var gjort, satt han seg på bussen tilbake til «Kongens by» og deretter på toget til Århus, før dagen ble avsluttet med forestilling der.

– Etter det fulgte en lang prosess. Men da regissøren ringte meg en god stund senere og spurte om jeg ville leke mer med ham og Hege Schøyen, ble jeg helt stum. Til slutt klarte jeg å stotre frem et «ja», før jeg brøt ut i latter, mimrer Holmen, og ikler seg et stort glis.

Klovn i barnehagen

Når premièren på Sara & Selma ruller over TV-skjermen torsdag kveld, vil kanskje de mest årvåkne kjenne igjen Holmen fra et par reklamefilmer på norsk TV de siste årene. Både Imsdal og Kvasir har brukt Holmen i sin markedsføring.

I yngre alder var han også å se på statskanalen. Sin første TV-opptreden hadde han i novellefilmen «Sølvsjalet», som ble sendt i to deler som en del av ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet» på NRK på nittitallet. I tillegg har han hatt et par biroller i andre NRK-produksjoner i ung alder.

– Men hva var dine første erfaringer med teater og skuespill?

– Jeg husker at jeg opptrådte som klovn i barnehagen. En kamerat av meg styrte en fjernstyrt bil som klovnehatten min lå oppå, mens jeg hadde et svare strev med å få tak i den. Det slo an hos de andre barna, forteller Nordstrand-gutten.

– Aldri ferdigutviklet

Nå må klovnen imidlertid vike for sjarmørrollen, når Holmen skal spille Saras elsker. Han håper at rollen vil føre til at flere får øynene opp for ham som skuespiller og at han dermed får deltatt på flere auditioner i fødelandet.

– Men jeg skal fortsette å lage og sette opp teaterstykker selv, i Danmark. I tillegg er planen å delta i skuespillerworkshops og andre ting som kan være nyttig for min utvikling. Det er alltid en skole – man blir aldri ferdigutviklet som skuespiller, sier Holmen.

– Hvilke råd vil du gi til unge i dag som vil opp og fram som skuespiller, da?

– Jeg betrakter meg egentlig som en av dem selv. Men jeg tror det er viktig å ikke vente på at du får roller og utfordringer i fanget, men heller stå på knallhardt. Selv prøver jeg å ha en leken innstilling og ta noen sjanser, sånn som jeg gjorde da jeg deltok på audition til «Sara & Selma», avslutter Holmen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere