RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard røk ut av bystyrelisten

Bjarne Ødegaard stilte opp til kampvotering, men røk overraskende ut fordi en annen kandidat fra Frogner stilte til kamp om samme plass.

Høyres Hus: Under mandagens nominasjonsmøte i Høyres Hus stilte BU-leder i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard, til kampvotering. Nominasjonskomiteen hadde vraket Ødegaard fra listen over 65 foreslåtte kandidater til bystyret.

Begrunnelsen var at det ikke lot seg kombinere å være BU-leder og sitte i bystyret samtidig, til tross for at Ødegaard i lang tid har møtt jevnlig i bystyret som vararepresentant.

Les også: Oslo Høyre er lite glad i ytre vest

 

– Det var synd

Tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen foreslo Ødegaard til kampplassen mot Andreas Christian Bareid fra Nordstrand.

– Nå er jeg veldig spent, sa Ødegaard før avstemningen.

Overraskende nok ble en annen kandidat, Eirik Kollerøy også fra Frogner, foreslått på samme plass. Bareid ble slått ut i første runde. I og med at verken Ødegaard eller Kollerøy fikk rent flertall i denne runden, ble det ny avstemning. I siste runde ble Ødegaard så stemt ut.

– Jeg synes det var synd. Det er kun Carl Oscar Pedersen og meg det er laget en egen regel for. Jeg får bare ta dette til etterretning. For meg har det ikke vært et problem å skjøtte vervet som bystyremedlem samtidig som jeg er BU-leder. Jeg går på videre med krum hals. Nå står nominasjonen i Bydel Frogner for tur, sier Ødegaard.

Plutselig prinsipp

Også BU-leder i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, ble tatt ut av listen over de 65 foreslåtte kandidatene fra nominasjonskomiteen, selv om medlemsmassen hadde stemt begge høyt under innledende runde.

Argumentet fra komiteen om at kombinasjonen BU-leder/bystyremedlem ikke lot seg kombinere, kom først etter at nominasjonsprosessen var i gang. Det hører med til historien at verken Pedersen eller Ødegaard er sikret BU-ledervervet, i og med at den lokale nominasjonen ikke er gjennomført. I tillegg er de heller ikke gitt muligheten for selv å velge om de vil sitte i bystyret eller i BU.

Spekulasjoner

Fra talerstolen ble det stilt spørsmål til nominasjonskomiteen om når det ble et gjeldende prinsipp at BU-leder ikke kunne bli nominert til bystyret.

Leder av komiteen, Nikolai Astrup, kunne opplyse om at det ikke har vært et prinsipp tidligere, men at det hadde blitt et prinsipp i denne komiteen.

Det har vært spekulert i om Pedersen og Ødegaards sterke engasjement for å bevare bydelenes innflytelse hadde blitt en torn i øyet for Oslo Høyre sentralt.

– Det har ingenting å gjøre med de to angjeldende BU-lederne. Det er kun en prinsippavgjørelse. BU-leder har en så viktig jobb som frontfigur at det ikke lar seg kombinere med et verv i bystyret, sa Astrup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere