RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deichman kan bli en halv milliard dyrere enn planlagt

Det nye Deicmanske bibliotek i Bjørvika ligger an til en gigantisk budsjettsprekk og tre års forsinkelse.
Det nye Deicmanske bibliotek i Bjørvika ligger an til en gigantisk budsjettsprekk og tre års forsinkelse. Foto: Lund Hagem og Atelier Oslo
Sist oppdatert:
Oppstart tre år etter at bygget skulle stå ferdig.

OSLO: Det er i en gjennomgang Holte Consulting har gjort, at det avdekkes både en gigantisk budsjettsprekk, samt flere års forsinkelser for det nye hovedbiblioteket i Bjørvika. Det skriver Nrk.

Da bystyret vedtok byggingen i 2013 ble prisen satt til 2,6 milliarder kroner. Forventet ferdigstillelse var i september 2016.

- Situasjonen er alvorlig
Men i rapporten fra Holte Consulting angis ferdigstillelse til rundt midten av 2019. I tillegg har prisen steget til 3,1 milliarder kroner.

«Rapporten viser at situasjonen for prosjektet er alvorlig», skriver byrådet i en redegjørelse etter at de fikk rapporten i går, skriver Nrk.

Les også: Sjekk hva som kommer i Bjørvika i år

I oktober i fjor ble det klart at store vannlekkasjer i byggegropa utsatte byggearbeidene. Allerede da ble også budsjettsprekken varslet. 

Anbefaler evaluering av ledelse
Holte Consulting anbefaler nå at det blir gjort en skikkelig evaluering av prosjektets ledelse, organisering, anskaffelsesstrategi og entrepriseoppdeling.

Oslo kommune skal angivelig gjennomføre en omorganisering, som gjør tidligere OL-direktør Eli Grimsby ansvarlig fremover.

Les også: Nå bygges 1.500 boliger her - midt i Oslo sentrum

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere