RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deilig frekt

Elvebakkenrevyen harselerer med mangt, og gjør det med stil.

ELVEBAKKEN: Stødig band, morsomme kostymer, bra lyd og lys, flinke korister og spreke dansere skuespillerne har alle forutsetninger for at Elvebakkenrevyen 2007, "Jakten på Elvis, Gud og hvermann", skal bli en suksess. De feiler ikke.
Skuespillerne boltrer seg i grovt språk, ville sketsjer, nynorskharselas, kule kostymer og heftig dans. Mari Fladmoe Wolmer og Fredrik Edén gjør seg glimrende som det komplett usympatiske foreldreparet til lille Martin, 7 år, og Benedikt Goodman gjør en fantastisk nynorskrolle, både som rapper og intimteatermedlem fra "Innheradsbotnviksundet".

Kokainsniffer

Én av Østkantavisas favoritter er Lars Erik Haugen, særlig i rollen som antroposofisk prest, hvor han har en omfattende monolog bygget på utdrag fra norske sanger, både viser og Grand Prix, og hvor han holder intensiteten oppe hele veien. Haugen er også herlig i rollen som lille Martin.
Mari Fladmoe Wolmer er en annen favoritt, hun er skremmende realistisk i sin rolle som kokainsniffende, selvopptatt og leopardkledd mor til Martin. Lille Martin får klar melding om at han er "verdens største nerd" fra sin mor, en mor han senere får høre "fortsatt går på angrepiller". Morsomt! Denne moren møter vi senere i revyen på audition til Dansefeber, der Fladmoe Wolmer gjør en glitrende figur som "sprudlende, livsglad og energisk" mor i hvert fall ifølge seg selv.

Svakheter

Elvebakkenrevyen har noen svakheter. Av og til blir sluttpoengene noe lette, og man merker at gutta ikke har stått foran speilet og sunget så mye. Men tross alt, de skal ha for at de kaster seg ut i det, og kliner til selv om de kanskje ikke helt finner tonen. Et annet minus er at poenget av og til blir litt åpenbart, som i "RISK"-sketsjen. Den kunne med fordel blitt kortet ned noe, slik at poenget kommer før alle i salen har tatt det.
Elvebakkenrevyen gjør seg mye bedre med de lettere absurde og ville innslagene som "Drømmejakterne", "Rapkollektivet" og den nynorske teatertruppen. Faktisk er Elvebakkenrevyen på sitt beste når det snakkes nynorsk. "Elvebakken videregåande skules nyoppretta nynorske intimteatertrupp" er blant de herligste innslagene, med perfekt samspill mellom aktørene. Muhammed Manjangs lyd- og visuelle effekter topper det hele på en genial måte.
Noen av sluttpoengene i andre sketsjer er kanskje ikke like geniale, blant annet i "Kill bil"-scenen, der man sitter litt forvirret tilbake. Men den begynner veldig bra, med karatetroppen som ikke kan si "r": "Vi ej de jaske snøjevene!".
Revyen berører en del tabuer, både fedme og religion, men løser det uten å tråkke på altfor mange tær. Morsomt er det i hvert fall. Man klarer også å være aktuell; en ond Gerd-Liv møter Yssen til et endelig oppgjør, en duell i beste westernstil.
Elvebakkenrevyen er vel verdt å gå og se. Gode kostymer, skuespillere, dansere og et godt band gjør dette til en skolerevy som er vel verdt å sette av en kveld til.

Revyen spilles hver kveld fram til torsdag 8. mars. For mer info: www.elvebakkenrevyen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere