Gå til sidens hovedinnhold

- Deilig med god avslutning

Kent Bergersen ble hovedtrener i Lyn på tampen av en turbulent sesong. Mandag formiddag kunne han nyte den gode serieavslutningen mot Fredrikstad.

ULLEVÅL: Det er godt å være trener når du slår sølvvinneren borte i årets siste kamp. Etter en vond tapsrekke fikk den ferske hovedtreneren en fin avslutning på sesongen med seiere mot Aalesund og Fredrikstad. Kent Bergersen tok over som hovedtrener da Henning Berg forsvant til Lillestrøm. Og debuterte med seier mot Vålerenga og holdt liv "best i by`n"-stempelet.

Bergersen koster på seg et lite smil ved bordet i Lyns klubblokaler på Ullevaal.

- Å slå VIF var selvfølgelig ett av høydepunktene i sesongen. Det var viktig for gutta og klubben. Vi slo det beste hjemmelaget i år på deres eget gress. Det ble en positiv avslutning. Å runde av sesongen på en skikkelig måte er viktig. Vi hadde en vondt tapsrekke før de to siste kampene. Blant hadde vi et svært ufortjent og tungt tap mot Ham-Kam. Vi avsluttet med rak rygg, sier Bergersen.
Han fikk ikke den letteste starten på sjefstrenerjobben i Lyn. Henning Berg forsvant før tida.

- Myk overgang

Bergersen som startet i Grue og hadde proffopphold i Hellas, fikk tre dager på seg til å forberede gutta til byderbyet mot Vålerenga. Det finnes lettere måtere å døpes som sjef på. Men selv sov han godt i dagene før.

- Det gikk greit. Jeg fikk en myk overgang. Henning la et godt grunnlag og det trengtes ikke store forandringer. Å slå Vålerenga igjen og fortsatt være best i byen var deilig. Kampen var ekstremt viktig og vi fikk se hvor vi stod. Derby-spøkelset plager VIF fortsatt og det er flott. Det blir ikke mindre positivt når vi store forskjeller det i er rammevilkårene mellom klubbene, sier Bergersen.

Ungdomsbølgen i Lyn fortsetter å imponere. Han trekker fra Mads Dahm som et lysende eksempel. Og han er svært fornøyd med at laget har spilt morsom og attraktiv fotball.

- Han har vært meget godt. Både fysisk og psykisk har han tatt store steg i år.

Fokus

Det har vært en turbulent sesong for Bergersen og de unge Lyn-gutta. Økonomi, Brynestad-exit og et søksmål fra Chelsea skaper ikke ro rundt en klubb. Men Bergersen og spillerne har hatt fokus på det som skjer på gressmatten.

- Vi har vært bevisste på at vi skal gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Jeg synes spillerne har vært bra på å stenge ute alle andre ting. Sånt skal ikke påvirke oss.

Han er lovet et tilnærmet samme budsjett som i år. Per i dag er 16 spillere klare for neste år, men Lyn skal ha en stall på 23. Jakten er i gang, primært på norske spillere. Lyn-skuten med Bergersen bak roret seiler trygt videre. Men det er én ting han gjerne vil ha ut av verden.

- Dette Chelsea-søksmålet kom på toppen av mye annet. Det hadde vært godt å avslutte det kapittelet. Jeg kan ikke helt se poenget at en klubb som dem skal angripe oss.

Jevn sesong

Før stallen er på plass er Bergersen forsiktig med å sette mål for 2009. Men han vet flere klubber vil satse tungt.

- Flere av de store klubbene, som VIF, RBK og LSK mislyktes i år. De vil nok satse hardt på å komme tilbake. Med Stabæk i tillegg, vil det bli tøft mellom de fem-seks beste. To ekstra, nye lag kommer også med.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden