RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola Olsen ble sist uke hedret for sin innsats i Tysklandsbrigaden. Her sammen med Stein Rusten, Odd Stensrud og Noralf Olderskog fra Veteranforeningen.
Ola Olsen ble sist uke hedret for sin innsats i Tysklandsbrigaden. Her sammen med Stein Rusten, Odd Stensrud og Noralf Olderskog fra Veteranforeningen.

Dekorert for innsats i Tysklandsbrigaden

Mange er hedret for sin innsats under krigen, men også etter freden var det nødvendig å ha folk som passet på. En av disse var Ola Olsen.

MORTENSRUD: Ola Olsen, som er beboer på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter, ble sist uke dekorert av forsvaret for sin innsats i Tysklandsbrigadene (1947 – 1953).

De Norske Tysklandsbrigadene omfattet 50 000 mann som på oppdrag fra de allierte, særlig England, bidrog til å opprettholde freden etter 1945. Ola Olsen tjenestegjorde i en seksmånedersperiode i Nord-Tyskland.

Stein Rusten, formann i Veteranforeningen Romerike, overrakte diplom og medalje på vegne av forsvaret under en høytidelig seremoni. Til stede fra veteranforeningen var også Odd Stensrud og Noralf Olderskog.

Sistnevnte har blitt kjent med Ola Olsen gjennom besøk på Kantarellen og har tatt initiativet til denne utmerkelsen.

Ola Olsen fylte 79 år i september og er Norges lengstlevende person på respirator. De siste årene har han tilbrakt på Kantarellen. I sin tale påpekte Noralf Olderskog at han har et smittende godt humør og er et eksempel for alle på å klare hverdagens utfordringer.

Ola Olsen var tydelig rørt og satte utrolig stor pris på utmerkelsen.

VG hadde i fjor en stor artikkel om Ola Olsens livshistorie i sitt weekendmagasin. Beboeren er således en profilert person både på Kantarellen og i bydelen.

– Mange er både stolte og gleder seg sammen med Ola Olsen over denne begivenheten, sier Arild Fossli som er institusjonssjef på Kantarellen.

Olsens datter Evy Nilsen var også med på markeringen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere