*Nettavisen* Nyheter.

Deler medaljen med Lambertseter

Sara Nordenstam har vært gjennom litt av et kjør etter hun tok bronse på 200 meter bryst. Nå er Lambertseter-jenta hjemme i Oslo igjen.

Sara Nordenstam gir Lambertseter Svømmeklubb mye av æren for at hun kommer hjem med OL-medalje i bagasjen.

BEIJING/LAMBERTSETER: De skal vel egentlig ha all ære for at jeg klarte dette, så det er klart jeg deler medaljen med klubben. Bak en utøver er det en rekke mennesker som gjør en god jobb, sier bronsejenta på 200 meter bryst til Nordstrands Blad.

Siden Sara kom til Norge fra Sverige, har alltid Lambertseter vært klubben hennes. For 25-åringen er det dermed naturlig å takke sine støttespillere etter hennes største triumf i bassenget noen gang.

Jeg har hatt en ubeskrivelig støtte, både fra trenere og alle andre i apparatet. Det er tross alt på Lambertseter jeg har min daglige trening, sier Sara.

Så Tufte tok gull

Lambertseter-jenta er fortsatt høyt oppe etter bronsemedaljen, da Nordstrands Blad får tak i henne på mobiltelefonen i Beijing.

Dette er utrolig stort. På forhånd var det tross alt semifinale jeg håpet på, men etter hvert skjønte jeg at jeg i alle fall hadde mulighet på en finaleplass. Det var først da jeg slo i veggen i finalen, at jeg skjønte jeg hadde tatt bronse, forklarer Sara.

Søndag startet hjemreisen for svømmeren fra Kina. Men før avreise, ble det flere høydepunkter i OL for bronsevinneren.

Jeg fikk med meg damelagets håndballkamp mot Frankrike og gullet til Olaf Tufte, forteller Sara. Ellers har Sara vært mye i begivenhetens sentrum etter medaljebragden, noe som er helt nytt for Lambertseter-jenta.

Jeg er ikke vant med så mye medieoppmerksomhet, men jeg skal vel ikke klage. Det er tross alt bare morsomt, smiler hun.

Ønsker nytt basseng

Nå er Sara mer enn klar for å satse videre som toppsvømmer.

Dette har i alle fall gitt meg en utrolig motivasjon til å jobbe på videre.

Som nevnt i flere riksmedier de siste dager, håper imidlertid Sara det kan komme på plass bedre fasiliteter på Lambertseter, som kan gjøre så Norges nye svømmekomet på kvinnesiden kan ta enda flere steg.

Det hadde alle svømmerne på Lambertseter trengt. Klubben har rett og slett svømt seg ut av hallen og blitt for stor, sier Sara Nordenstam. PS! Svømming har på langt nær vært noen norsk paradegren tidligere, men i Beijing slo utøverne til for fullt.

Norge, som ikke hadde tatt én olympisk medalje i svømming tidligere, kunne plutselig glede seg over to medaljer Alexander Dale Oen på 100 meter bryst og Sara Nordenstam på 200 meter bryst. Fremtiden ser nå veldig lys ut for norsk svømmesport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.