RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

deLillos på Operaens hovedscene


 
 
Søndag 6. desember blir deLillos' dag på Hovedscenen i Operaen. 20 år siden albumklassikeren Hjernen er alene feires med to konserter.

BJØRVIKA: Høsten 1989 kom deLillos med sitt tredje album, Hjernen er alene. En klassiker var skapt. I anledning jubileet inviterer Oslo-bandet nå til to konserter på Hovedscenen søndag.

Her vil deLillos i sin helhet spille hele albumet som inneholder 22 sanger, med en sterkt utvidet utgave av gruppa. Begge trommeslagerne som var med på innspillingene, Øystein Paasche og Rune Lindstrøm stiller, sammen med ytterligere ti musikere bestående av blåsere og strykere.

Fullt hus

Og det blir fulle hus i Operaen søndag. Da billettene ble lagt ut tidligere i høst, ble de knappe 3000 billettene solgt ut i løpet av få dager.
En sentral bidragsyter under konsertene blir også Ingrid Olava. Men Lars Lillo-Stenberg presiserer at hun ikke er ”gjesteartist”.

- For det vil vi ikke ha noen av. Ingrid skal i stedet inngå i den for kvelden utvidete deLillos-besetningen, og berike lydbildet med kor og keyboards, sier Lars Lillo-Stenberg til ABC Nyheter.

Mottok ærespris

Med Hjernen er alene og sine mange andre album har deLillos myntet en rekke uttrykk som har beriket det norske språket. Tøff i pysjamas og Livet er en liten dings er blitt uunnværlige for alle som havner i visse situasjoner der konvensjonelle begreper kommer til kort.

For sine tekstlige finurligheter mottok Lars Lillo-Stenberg onsdag kveld Tekstforfatterfondets ærespris for sin lange rekke med klassikere.

Musikken og ordenes mestre i Operaen søndag!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere