Delte meninger om politiets nye farger

Vi er vant til å se politibiler i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått. Men bli ikke overrasket om du nå møter blålys kombinert andre farger.

MANGLERUD: Utrykkingskjøretøyer møter vi til stadighet, og vi er vant med fargene på dem. Brannbilen skal være rød, ambulansen gul og politibilen hvit med blå og rød dekor. Men ting er i ferd med å endre seg.

Du har kanskje sett at noen brannbiler har fått gule striper og felter. Ambulansene er ikke lenger hvite og røde som de tidligere var - og nå er det politiets tur.

– Vi har lenge syslet med tanken om å få mer synlige politibiler, sier Morten Østraat, ordenssjef på Manglerud politistasjon.

Han forteller at det ble virkelig fart i tanken om mer synlige biler da da en av Mangleruds utrykkingskjøretøyer ble påkjørt bakfra på E6 ved Klemetsrud.

– Spesielt på E6 kjøres det jo fort, og ikke alle bilister følger så godt med, sier Østraat.

LES OGSÅ: Her er Oslos nye politibiler

Sikkerhet

– Ganske ofte kommer de fort innpå oss før det oppdager at det er et utrykkingskjøretøy de har foran.

Og parkert på et ulykkessted eller åsted, skal politiet være synlig.

– Derfor satte vi igang et prosjekt som fikk navnet «Synlighet - trygghet - sikkerhet». Sammen med en kollega på Stovner begynte vi å lage utkast og samle dokumentasjon. En tykk perm kunne etter hvert overleveres politimesteren som igjen videresendte den til politidirektoratet (POD).

– Med anbefalingen de fikk fra Oslo, satte de igang et prosjekt som altså endte opp med presentasjon av to nye biiler foirrige uke. Og vi her på Manglerud har vært så heldig å få den ene bilen. Den andre skal i UP-tjeneste, sier Østraat.

Prosjekt

Foreløpig er de nydekorerte politibilene på prøvestadiet.

– Det kommer nok noen flere, og muligens med andre dekorer, for foreløpig er det snakk om et prøveprosjekt, sier Østraat.

– Er dere fornøyd med den bilen dere nå har fått?

– Det er delte meninger. Personlig synes jeg jo løven er litt av politiet, og at den fortsatt burde være på bilene. Men nå skal vi høste erfaring, og hører gjerne publikums mening. Til slutt håper vi å få politibiler som er mer synlige enn de «17. mai-bilene» vi nå er vant med. Det var et langt sprang da svart/hvitt-bilene forsant i 1986. Nå får vi høste erfaring i et halvt års tid.

HVA MENER DU OM DE NYE POLITIBILENE? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.