*Nettavisen* Nyheter.

Delte meninger om qr-kode på gravsteiner

Ved å scanne QR-koden på denne gravsteinen med mobiltelefonen din kommer du rett til en minneside på internett. FOTO: IN MEMORY Foto: FOTO: IN MEMORY

Den første gravsteinen med "strekkode" som fører deg rett til internett er en realitet. Hva synes folk flest om det?

NORDSTRAND/SANDEFJORD: På en grav i Sandefjord blir du ved å avfotografere en såkalt qr-kode (se faktaboks) med mobiltelefonen ledet direkte til en bildekollasj med avdøde på internett.

Harald Schee i Wang Nordstrand begravelsesbyrå etterlyser en etisk debatt om den teknologiske utviklingen i gravferdsbransjen. Saken dittOslo.no presenterte onsdag denne uken har vakt stor oppmerksomhet og blitt sitert i både landsdekkende og svenske medier.

Vi tok turen ut på gata for å høre hva menigmann mener om saken. Legg gjerne inn din mening i kommentarfeltet nederst i saken!

Kristin Aasgaard (60), Holtet:

– Hvis du kommer til et minneskrift om en person som ikke er negativt så kan jeg ikke se noe i veien for det. Det kan jo også være til hjelp for de som driver med slektsforskning, sier Kristin Aasgaard (60) på Holtet.

Bjørn Ausjen Johannessen (67), Holtet:

– På gravsteiner bør man slippe dette. Jeg er jo en av dem som fortsatt betaler med kontanter, så dette ser jeg ikke på som et framskritt, sier Bjørn Johannessen (67) på Holtet.

Geir Clausen (41), Munkerud:

– Folk må få gjøre som de vil så lenge det ikke skjemmer kirkegården, og det gjør jo ikke dette, mener Geir Claussen (41) fra Munkerud.

Morten Hassel (36), Vestby:

– Dette synes jeg virker utrolig tullete. Men det provoserer meg ikke i det hele tatt. Folk må få gjøre som de vil, sier Morten Hassel (36) fra Vestby.

LES FLERE NYHETER FRA OSLO:

Hva gjør anda og ugla i samme reir?

Frp-politiker kjørte båt med 2,07 i promille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.