RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delte ut Benjamin-prisen

På den internasjonale Holocaust- dagen delte Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) ut Benjamin-prisen 2005 til Gommerud skole i Bærum.

HOLMLIA/SENTRUM: Prisen deles hvert år ut til en skole som arbeider spesielt for flerkulturell forståelse og toleranse. Med prisen følger en pengepremie på 50 000 kroner som skal brukes i skolens videre arbeid mot rasisme og diskriminering. Prisvinneren får dessuten en miniatyrutgave av Benjamin-statuen som står på Åsbråten, hvor han brutalt ble drept av nynazister for fem år siden.
Marit Hermansen, moren til Benjamin sitter i juryen som hvert år velger ut hvem som skal få prisen. Hun sier til NTB at hun erfarer at skolen jobber mot rasisme og mobbing hele tiden, men at elever og lærere har fått en knagg å henge ting på etter drapet på sønnen.
Senere på kvelden på Holocaust-dagen arrangerte SOS rasisme fakkeltog på Egertorget i Oslo. Rundt omkring i hele landet arrangerte organisasjonen bål og fakkeltog over hele landet. I hver eneste tettsted eller kommune i landet brant et bål til minne om Benjamin.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere