RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populært: Synnøve Mathisen og Marit Montelibano stekte over 400 vafler under hundreårs-markeringen for Nasjonlaforeningen på Sæter i mai. Foto: privat
Populært: Synnøve Mathisen og Marit Montelibano stekte over 400 vafler under hundreårs-markeringen for Nasjonlaforeningen på Sæter i mai. Foto: privat

Demens i fokus

Demensforeningen i Nordstrand/Østensjø har vært med på feiringen av Nasjonalforeningens første hundre år.

NORDSTRAND: Nasjonalforeningen for folkehelsen ble startet i 1910 med fokus på tuberkulose. Nå settes kreftene inn mot demens og hjerte- og karsykdommer.

– Veldig gledelig, og det viktigste som skjedde under Nasjonalforeningens landsmøte nylig, sier Svein Löchen, leder i demensforeningen i Nordstrand/Østensjø.

LEDER: Et liv som dement

– Demenssaken har altså rykket opp på «delt førsteplass». Ogdet som føles rart for meg, er at da min mor ble demenssyk i 1995, så var demenssaken stort sett på et tidlig stadium i Norge, forteller han.

Vi var pionerer

– Jeg har altså fått anledning til å være med på 15 år med stor utvikling av fokuset på demens. Da vi startet Pårørendeforeningen i 1998, var vi nok mer pionerer enn vi forsto. Den gang var ordet demens meget negativt. Vi vurderte faktisk sterkt å kalle foreningen Alzheimerforeningen, siden Alzheimer den gang var mer akseptert enn demens, erindrer nordstrandsmannen.

Svein Löchen deltok sammen med Ellen Fjeldheim( som var med i NRK Brennpunkt om demens 4. mai) på Nasjonalforeningens landsmøte og hundreårsfest.

– De fleste av landets 128 demensforeninger var representert. Det sier noe om hvilket fokus denne diagnosen nå har fått uter blant folk, sier Löchen.

Hjelp og gode råd

Han gleder seg til å ta fatt på høstens program i den lokale demensforeningen. Det blir informasjonsmøter 20. september og 22. november.

– Sett av disse kveldene. Vi kan love et meget godt og interessant program både for våre 150 medlemmer og for alle som kanskje akkurat nå i år stifter bekjentskap med demens for aller første gang, enten via en mor, far eller besteforeldre. Hos oss er det hjelp og gode råd å få, sier Svein Löchen.

Ønsker du kontakt med demensforeningen i Nordstrand/Østensjø kan du sende en e-post til forening@demens-nordstrand.org eller ringe 22 28 19 41.

Les mer på demens-nordstrand.org

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere