RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demokrati på skinner

Pressen har fått kritikk fra ministerhold i det siste. Olje- og energiminister Åslaug Haga har følt at privatlivet hennes er blitt invadert. Man kan jo diskutere hva en statsråd i hardt vær skal tåle eller ikke tåle. Det er uansett en del av en vikig diskusjon om pressens oppgaver.

Som lokalavis har Nordstrands Blad på mange måter de samme oppgavene som rikspressen. Vi skal avdekke kritikkverdige samfunnsforhold, og formidle kritikk fra enkeltmennesker og grupper. Det er nok å ta tak i i lokalmiljøet funksjonhemmede blir kastet ut fra utesteder, offentlige områder blir neglisjert, bydelenes økonomiske prioriteringer blir ikke fulgt opp. For å nevne en brøkdel. Alle disse tingene skriver Nordstrands Blad om, og i mange tilfeller er det offentliggjøringen i våre spalter som får fortgang i sakene.

I dag bringer vi en til sammenligning "uskyldig" nyhet, der et oppslag i vår lokalavis har fått ting til å skje. I april skrev Nordstrands Blad om planovergangen ved trikkeskinnene ved Jomfrubråten. Den store avstanden mellom bakken og skinnene gjorde det vanskelig å krysse overgangen, særlig for eldre og bevegelseshemmede. Etter oppslaget i Nordstrands Blad tok Trikken affære, og nå er planovergangen ryddet og asfaltert. Til stor glede for nabolaget.

Selv om saken i den store sammenheng er "liten" er det en glede å formidle et eksempel på lokalavisens demokratiske potensial. En beboer i området viderebragte sin kritikk gjennom våre spalter, og kritikken ble hørt. Dette er på ingen måte et enkeltstående tilfelle. Selvfølgelig kan borgere i distriktet også ta direkte kontakt med myndighetene. Men lokalavisen er her for å bistå i situasjoner der kritikken passer i offentligheten.

Vi vil med dette oppfordre våre lesere til å ta kontakt med oss dersom dere ønsker en sak satt på dagsorden. Vi er bevisste vårt samfunnsansvar, og arbeider hver dag for at vårt distrikt skal bli enda bedre å bo i. Det kan handle om alt fra tilgjengelighet ved trikkeholdeplasser til forholdene ved distriktets skoler og sykehjem.

Statsrådenes personlige anliggender er vi mindre interessert i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere