RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerer mot forfall

Barne- og ungdomsrådet demonstrerer torsdag kveld mot de foreslåtte kutt i Bydel Sagene. Nå oppfordrer de unge i bydelen til å bli med.

SAGENE: Kan du se på at bydelen forfaller, spør barne- og ungdomsrådet i sin oppfordring til å delta i demonstrasjonen torsdag ettermiddag.
Arrangementet er en protest mot de foreslåtte kutt i en salderingssak bydelsutvalget (BU) skal behandle torsdag. Som en følge av at Bydel Sagene lenge har ligget an til et underskudd på 40 millioner kroner i år, har bydelsdirektør Knut Egger foreslått å kutte blant annet i ungdomstiltakene UngMedia og Fredagsklubben. I tillegg står samfunnshuset, frivillighets- og kulturmidlene laglig til for kutt.
I forrige uke ble riktignok Bydel Sagene tilkjent en gjeldslette på 12,5 millioner kroner etter et forlik i Finanskomiteen, men bydelsdirektør Knut Egger sier at ingenting er avgjort.
Saken blir ikke endret noe, selv om det er en bedring i forhold til det opprinnelige forslaget fra byrådet. Nå er det opp til de folkevalgte i BU å bestemme utfallet. Jeg har jo en mistanke om hva som kommer til å skje, men jeg vil ikke mene noe om det før den er behandlet, sier Egger, og får støtte fra BU-leder Tone Tellevik Dahl (Ap).
Vi er ikke pålagt å vedta budsjettet for 2008 enda, så jeg tror neppe det blir avgjort noe i BU ennå, sier hun.
Likevel ønsker unge i bydelen å vise sitt engasjement, og vise politikerne at de mener alvor.
Jeg kan forstå at bydelsdirektøren må foreslå kutt, men det er ikke bydelen det handler om. Det er byrådet og bystyret, som her må komme på banen og bevilge penger. Det er snakk om drøyt 30 millioner kroner, som bydelen har i gjeld, og den mener jeg må slettes, sa leder for barne- og ungdomsrådet, Jørgen Foss til Østkantavisa.
Demonstrasjonen starter på Trikkestallen på Torshov klokka 17.30 torsdag, derfra går de videre til Sagene samfunnshus, der det blir apeller og underholdning, før BU-møtet starter klokka 18.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere