*Nettavisen* Nyheter.

Demonstrerer mot skulpturparken lørdag kl 12

Marianne Sunde og Atle Klungrehaug fra «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen». Her er de på befaring før helgens demonstrasjon. Foto: FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Det nærmer seg vedtak for Christian Ringnes planer om skulpturpark. Lørdag mobiliserer motstanderne til et siste slag om Ekebergskogen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Atle Klungrehaug er arkitekt og talsmann for «Foreningen for bevaring av Ekebergskogen».

Ekeberg: Skulpturparken på Ekeberg skal behandles av bystyret før sommeren.

Derfor arrangerer «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» (FBE) et folketog mot det de frykter vil bety slutten for Ekeberg som rekreasjonsområde.

Omfattende planer

Lørdag samles skulpturparkmotstandere på Ekeberg for å vise Oslos politikere at det er mange som ikke ønsker at Ringnes skal få disponere den siste sentrumsnære skogen i Oslo.

– Folk flest vet ikke hvor omfattende planene er, sier arkitekt Atle Klungrehaug fra FBE.

Han sier at om Ringnes får viljen sin vil Ekebergskogen bli en park og turistmaskin, med brede veier, omfattende belysning og rundt 600.000 besøkende i året.

– Ikke en raus gave

– Skulpturparken er ikke en raus gave. Å ta denne uerstattelige skogen fra folket er tyveri, skriver FBE på løpesedlene som de deler ut i forkant av demonstrasjonen.

De er svært kritiske til hele den politiske prosessen, og frykter at politikerne ikke har forstått konsekvensene skulp-turparken vil ha for området.

I tillegg til de tobeinte demonstrantene skal også åtte hester fra EKT-ridesenter gå i folketoget.

Demonstrasjonen starter lørdag klokken 12, ved EKT ridesenter i Ekebergveien 99.

Aksjonsgruppen for bevaring av Ekebergskogen håper at flest mulig stiller opp og sier fra til politikerne, at de ikke får ta Ekebergskogen fra oslofolket.

På grunn av en missforståelse ble feil klokkeslett oppgitt i papiravisen, vi beklager dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag