RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrerte for bedre luft

Groruddalen Natur og Ungdom er bekymret for luftkvaliteten i dalen. Lørdag demonstrerte de på Trosterud.

Trosterud: Helhetlig plan for Groruddalen er lagt frem, men Groruddalen Natur og Ungdom er ikke fornøyd. Organisasjonen ønsker mer fokus på kollektivtransport og luftkvalitet.
Det står ikke noe konkret om bedre luftkvalitet i planen. Det er totalt kritikkverdig, sier talsmann Trygve Lund for Groruddalen Natur og Ungdom. Sammen med flere av organisasjonens medlemmer demonstrerte han lørdag på brua over E6 ved Trosterud. "Lufta gjør oss syke sats kollektivt" sto det på plakaten foran miljøforkjemperne alle iført støvmaske foran ansiktet.
I planen står det at man skal få til en overgangsprosent på fem prosent til kollektivtransport i løpet av 20 år, men trafikken vil øke mye mer, forklarer Trygve Lund. Han viser til at trafikken er beregnet å øke med 30 prosent i den samme perioden. Da hjelper det ikke om fem prosent går over til kollektivtransport.
Jobber mot høring
Lørdagens demonstrasjon er et av flere tiltak fra Natur og Ungdom frem mot høringsfristen for Helhetlig plan for Groruddalen. Målet med hele prosessen er å få inn mer om kollektivtrafikk i planen og å forbedre Groruddalens luftkvalitet. Organisasjonen deltok på det første høringsmøtet om Helhetlig plan, og der var ikke Groruddalen Natur og Ungdom alene om å fokusere på luften.
Alle som talte nevnte luftkvalitet, sier Trygve Lund. Han tar dette som et tegn på at dette er noe folk er opptatt av. En bekreftelse får han når en forbipasserende mann stopper opp og applauderer demonstrasjonen på Trosterud. Demonstrantene smiler bak maskene sine.
Man trenger ikke være ekspert for å merke at luften er dårlig. Det er bare å så her, sier Trygve Lund.
Han håper demonstrasjonen og det andre arbeidet til Natur og Ungdom skal få sterkere fokus på luftkvalitet i Groruddalen.
Høybråten har jo fått til mye med røykeloven. Et magadrag av groruddalslufta gjør minst like mye skade som en røyk, smiler han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere