*Nettavisen* Nyheter.

Demonstrerte mot flytting

Kommende ungdomsskoleelever, foreldre og politikere demonstrerte mot flytting av ungdomstrinnet på Bjølsen skole til Sandaker videregående.

BJØLSEN: Toget marsjerte onsdag fra Bjølsen skole til Torshovgata 46, hvor bydelsutvalget ønsker at en eventuell ny grunnskole skal etableres. Akkompagnert av trommehvirvler og slagord, sa barn og voksne tilknyttet Bjølsen skole tydelig fra at de ikke ønsker at ungdomstrinnet på Bjølsen skole skal flyttes.
Amit Kumar Shrivastava er forelder til barn på Bjølsen skole. På onsdag gikk han i fakkeltog for å uttrykke sitt synspunkt på flytteforslaget.

Samlet bydel

Framme ved Torshovgata 46 ble det appell ved leder for bydelsutvalget i bydel Sagene, Tone Tellevik Dahl (Ap) og leder for Barne- og ungdomsrådet i bydel Sagene, Jørgen Foss.
Et samlet elevråd og barne- og ungdomsrådet i bydel Sagene har vedtatt at vi ikke vil flytte. Nå samles også bydelen om at vi vil ha Bjølsen skole slik den er i dag, sa Foss til applaus fra publikum.
Tellevik Dahl var også klar i sin melding til bystyret, som behandler forslaget fra byrådet i disse dager.
Vi mener 8-13-skoler er et skummelt sosialt prosjekt, og vi vil ikke at byrådet skal teste ut dette på våre ungdommer når vi allerede har et godt miljø, sa bydelsutvalgslederen.

Bekymret

Tellevik Dahl utdyper dette for Østkantavisa i etterkant av demonstrasjonen.
Det som bekymrer oss mest er at barne- og ungdomsmiljøet skal bli mindre gjennomsiktig. Det er viktig å jobbe forebyggende i en bydel som har en del problemer. Vi er veldig stolte av de modellene vi har utarbeidet i samarbeid med politiet og unge i bydelen, og vi er redde for at disse vil fungere dårligere med en 8-13-skole, sier BU-lederen. Tellevik Dahl er også bekymret for kapasiteten til bydelens ungdomsskoler, noe hun også la vekt på i appellen.
I forhold til befolkningsveksten vår trenger vi 1000 nye skoleplasser når alle nye boliger er innflyttet. Vi har gamle skoler med små rom. For å få like god plass som noen av de nye skolene trenger vi en helt ny skole. Samtidig vil en ny skole gjøre at eksisterende skoler kan få bedre plass fordi man kan spre elevgrunnlaget, sier Tellevik Dahl.

- Grusomt

Det er helt grusomt. Det er viktig å skille mellom Sandaker og Bjølsen fordi det vil bli et stort aldersgap på Sandaker. Det blir vanskelig med god videreutvikling for barna, sier Shrivastava. Han håper fakkeltoget vil påvirke politikerne i bystyret når de danner sin innstilling til forslaget om sammenslåing.
Hvis ikke dette funker, kan jeg prøve sultestreik. Politikerne må høre på hva foreldrene mener. Det er en forutsetning for en demokratisk stat, sier Shrivastava.

Fint bygg

Benedikte Ragnhaugen, Kaja Gjesvik og Amalie Egge går på Bjølsen barneskole. De gikk i fakkeltoget sammen med foreldre og skolekamerater.
Det er litt dumt å flytte. Det er fint å ha det bygget der, sier Gjesvik. Amalie Egge sogner til Lilleborg skole, men sier seg enig med venninnen. De trenger uansett ikke å forholde seg til problemstillingen før om noen år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.