RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den barskeste jobben


Artillerist Caroline Bull Poppelman fra Besserud mener hun selv har Forsvarets tøffeste jobb som 12, 7 skyter på minefartøyet KNM Rauma. Foto: Stian Røen
Artillerist Caroline Bull Poppelman fra Besserud mener hun selv har Forsvarets tøffeste jobb som 12, 7 skyter på minefartøyet KNM Rauma. Foto: Stian Røen
Jeg har uten tvil den barskeste jobben i Forsvaret, sier Besserud-jenta Caroline Bull Poppelman (20) med et smil, i det hun tar ladegrep på det store maskingeværet 12,7, klar for å sikte seg inn mot fienden som truer på sjøen.

NORD-NORGE/BESSERUD: Om bord på KNM Rauma er Karoline utdannet artillerist og har ansvaret for å forsvare båten med et av mitraljøsevåpnene om bord. Hun er en av få jenter i Forsvaret som har dette som jobb.

Fiendtlige båter og fly kan fort bli en reel trussel for Caroline og mannskapet. Da gjelder det å ha sikte klart.

Fiktiv konflikt

Hun har de siste to ukene deltatt i storøvelsen Cold Response i kystnære farvann i Nord-Norge. Øvelsen er Norges største med 7500 i aksjon fordelt på 14 nasjoner.

Scenarioet som utspiller seg i Troms og Nordland er høyst reelt, og fylkene er delt opp i to fiktive land, der konflikten dreier seg om oljeressurser. En FN-styrke må rykke inn for å ordne opp, og det er i denne styrken Karoline deltar.

Gjøre noe nytt

Det var ikke dette jeg hadde sett for meg da jeg gikk inn i førstegangstjenesten, men å være artillerist på et fartøy er veldig spennende og morsomt, forteller hun.

Hun søkte nye utfordringer, og så på førstegangstjeneste i Sjøforsvaret som en fin mulighet til å gjøre noe, nytt samtidig som hun ville bli kjent med folk fra hele landet.

Jeg har lært at vi må være raske og effektive når ting skjer, og å holde fokus, hvis vi skal vinne "krigen", sier hun.

Stortrives

Artilleristen som kommer fra Besserud ved Holmenkollen, har vært i Forsvaret siden juli i fjor og stortrives på mineryddingsfartøyet Rauma. Fartøyets hovedoppgave er å holde skipsleia fri for miner. Dette er en krevende og farlig jobb som stiller store krav til Karoline og resten av mannskapet.

Jeg trives veldig godt med jobben min i Forsvaret og har lyst til å fortsette i alle fall ett år til etter førstegangstjenesten, sier hun.

Pusse våpen

Fredag bærer det tilbake til kai på Haakonsvern i Bergen etter et par ukers seilas i farvannene i nord.

Nå skal det bli godt med ferie og å komme seg hjem, men miljøet på båten er helt topp, så jeg gleder meg allerede til neste tokt, dette ga mersmak, avslutter Caroline, i det hun skal pusse 12, 7 våpenet etter mye skyting de siste dagene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere