RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste hytte-TVen

Påsken blir ikke den samme uten Roald Øyen. Vi har testet seks flatskjermer som slipper nøttene løs på hytta.

LYD & BILDE: Bok, yatzy og kabal er kanskje ikke nok til å underholde den moderne familien på hytteferie? Da kan en god TV være kjekk å ha, enten du vil holde deg oppdatert på vær og nyheter, løse påskenøtter eller se en film.

Til normal stuebruk anbefaler vi som regel en skjermdiagonal på 40 tommer eller mer. Skjermer på 32 tommer eller mindre passer derimot perfekt som TV nummer to – både på grunn av plasseringsvennlighet og pris.

Dette må du vite om flat-TV

Til hytte-TV-testen har vi derfor valgt ut fire 32-tommersflatskjermer med gode spesifikasjoner. For å holde prisene nede har vi holdt oss til skjermer med tradisjonell LCD-teknologi. Bildepanelene har enten full HD eller er HD-klare.

I tillegg til 32-tommerne har vi tatt med to mindre skjermer på henholdsvis 22 og 24 tommer, som begge går på 12 volt. Disse superkompakte skjermene bruker den mer effektive LED-teknologien og er godt egnet til mindre hytter og campingvogner med 12 volts strøm. De kan også brukes på det vanlige strømnettet via medfølgende adapter.

Hele testen kan du lese på Lydogbilde.no

Enkel og brukervennlig

Philips 32PFL5404: Pris kr 5000.

Den kompakte 32-tommeren i Philips 5000-serie har fått et oppdatert menysystem som gjør den veldig enkel å bruke. Men fjernkontrollen kunne gjerne hatt større og enda mer tydelige knapper.

Philips 32PFL5404 gjør det lett å selv velge et bilde man liker, selv om det ikke nødvendigvis ser 100 prosent korrekt ut. Aller best bilde får du faktisk ved å skru av Philips’ mange «bildeforbedringer» i menyen. TV-en fungerer bra

til det meste av tv-underholdning, selv om svartnivå og kontrast ikke er spesielt imponerende. Pris kr 5000.

Grundig ikke helt i mål

Grundig Vision 6: Pris kr 5000

32-tommeren i Grundigs Vision 6-serie er en enkel TV med tre HDMI-innganger. Foten er laget i plast og er av den stive typen som ikke lar seg vinkle.

Av utstyrsmessige høydepunkter er USB-inngangen verdt å nevne. Den byr på muligheten til å spille av filmer og annet videoinnhold man har lastet ned fra nettet, med støtte for det populære DivX HD-formatet.

Kontrasten og svartnivået er begrenset, og grunninnstillingene kunne vært bedre. Derimot gjør skjermen en bra jobb med mindre krevende bildemat, og Vision 6 fungerer derfor greit som en allroundskjerm. Pris kr 5000.

Knallgod allrounder

Panasonic TX-L32S10: Pris kr 6000

Panasonic TX-L32S10 byr på et høyspesifisert bildepanel med full HD-oppløsning. Fjernkontrollen har store og logisk plasserte knapper med tydelig skrift. Panasonic er den eneste skjermen i testen med fysisk av/på-bryter, noe som er spesielt kjekt i hyttesammenheng.

Skjermen kommer med gode fabrikkinnstillinger, og fargegjengivelsen er rik på nyanser. Bildet er ikke bare sylskarpt, men også svært nøyaktig når det kommer til kontrast og fargebalanse. Skjermen fungerer dessuten bra til spill.

Svartnivået gir et merkbart dypere og mer detaljert bilde i mørke filmscener enn Philips og Grundig. Også lydgjengivelsen ligger over gjennomsnittet. Pris kr 6000.

Best i test

Samsung LE32B557: Pris kr 6000

Samsung LE32B557 er velutstyrt, med hele fire HDMI-innganger. I motsetning til Philips, Grundig og Panasonic, har Samsung også kostet på seg en flott vridbar sokkel i glass. Fjernkontrollen er også blant de bedre, med store og tydelige knapper.

LE32B557 skårer bra på både bilde, brukervennlighet og utstyrsnivå, men lyden er ikke spesielt inspirerende. Om man velger denne TV-en, bør man derfor vurdere å supplere med en lydplanke eller et minianlegg – slik at lyden kan stå i stil med det flotte bildet. Pris kr 6000.

Lekker LED

Tandberg Ergoclass 24 LED: Pris kr 4500

Tandberg Ergoclass 24 LED er svært kompakt, og kommer i en praktisk eske med bærehank som gjør den lett å ta med seg. For dette er ikke en TV man etterlater seg på hytter uten alarm, da den vil være et yndet mål for tyver! Skjermen har PC-inngang og kan tiltes bakover. Det gjør den til en skikkelig flerbruksskjerm man kan ha glede av også hjemme.

Bildekvaliteten er ypperlig. Et slikt svartnivå, og en slik kontrast, kan man ikke oppnå med tradisjonelle LCD-TV-er. Apparatet er omfattet av Tandbergs unike to års full bytterettgaranti, som gir ekstra trygghet til kjøper. Pris kr 4500.

Tvilling fra United

United 22: Pris kr 4000

Déjà vu? Denne 22-tommeren fra United ser til forveksling helt identisk ut som Tandbergs apparat. Årsaken er at de stammer fra samme fabrikk. Uniteds 22-tommer er svært lik Tandbergs 24-tommer også i bildekvalitet, men virker ikke like gjennomført i alle ledd.

Du sparer 500 kroner sammenlignet med Tandberg-TV-en, men da får du også mindre skjerm, dårligere garantiordning og dårligere oversatte nordiske menyer. Dessuten må di jobbe litt mer med Uniteds innstillinger for å få bildet optimalt. Pris kr 4000.

Hele testen kan du lese på Lydogbilde.no

Les også disse sakene:

Slik justerer du TV-en

Hva er HD?

Fremtidens TV-hverdag

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere