Den drepte ble utsatt for grov, massiv vold

Leder for vold -og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde slo mandag fast at mannen som ble funnet død på Høybråten lørdag, ble drept. Politiet tror også han ble drept et annet sted enn på funnstedet.

Leder for vold -og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde slo mandag fast at mannen som ble funnet død på Høybråten lørdag, ble drept. Politiet tror også han ble drept et annet sted enn på funnstedet. Foto: ARKIVFOTO

Politiet slår fast at mannen ble drept, og går nå ut med navn og bilde for å få flere tips.

Her ved Karihaugstien på Høybråten ble den døde mannen funnet av en turgåer lørdag morgen. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG

Det var Muhmmad Bilal Aslam (23) som ble funnet død på Høybråten.

HØYBRÅTEN: – Han ble drept, men vi vet ennå ikke hvordan. Vi vet heller ingen ting om drapsmotivet. Det er foreløpig ukjent hva slags drapsvåpen som ble brukt, sier leder for vold -og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde til Lokalavisen Groruddalen.

Mandag ettermiddag fulgte hun en videokonferanse fra Rettsmedisinsk Institutt hvor drapsofferet ble obdusert.

Tirsdag gikk politiet ut med navn og bilde på mannen for å få flere tips. Avdøde er Muhammad Bilal Aslam. Han var norsk statsborger, med pakistansk bakgrunn.

På samme pressekonferanse forteller politiet at Aslam ble utsatt for massiv grov vold, men vil ikke gå nærmere inn på det.

Ønsker tips

Politiet har grunn til å tro at mannen ikke ble drept der han ble funnet ved Karistien lørdag morgen. Og politiet er svært interessert i tips i saken fra publikum som har oppholdt seg i området i helgen.

Politiet ønsker opplysninger om bevegelser i områdene Høybråten, Karihaugen og Furuset i mellomrommet fredag fram til mannen ble funnet drept lørdag morgen.

– Derfor utvider vi også det aktuelle området fra Granstangen til Høybråten. Vi er interesserte i hendelser, bevegelser og kjøretøy publikum kan ha sett. Vi vil begrense tidsvinduet fra da drapet skjedde til at han ble funnet, sier Rohde.

Avhør

Politiet har gjennomført et par avhør, blant annet i drapsofferets familie og vennekrets.

– Det har kommet fram opplysninger som er interessante.

Politiet har opprettet en facebook-side der publikum kan legge igjen tips i saken. Tipsene kan ikke leses av andre enn politiet. Siden heter Voldsavsnittet Oslo Politidistrikt. Politiet forsøker med dette å nå fram til de unge.

Publikum kan også kontakte voldsavsnittet på telefon 2266 9050.

Ble funnet lørdag

Det var lørdag morgen at den 23 år gamle mannen ble funnet død i nærheten av Høybråten kirke. En tilfeldig forbipasserende i skogkanten fant mannen rett før 09.00.

Funn på stedet og spor på avdøde gjorde at politiet raskt besluttet å etterforske saken som en kriminell handling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.