*Nettavisen* Nyheter.

Den elleville VM-dansen

Eirik Brandsdal har funnet seg til rette i den italienske VM-byen. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

– Vi lo så vi rulla rundt på gulvet, sier VM-håpet Eirik Brandsdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eirik Brandsdal på pressekonferansen før VM-sprinten. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

VAL DI FIEMME: Harlem Shake har de siste ukene blitt en farsott på internett – og i så måte avløst etter hvert så omtalte Gangnam Style. Foran torsdagens åpningsølvelse i ski-VM kaster skilandslaget seg på bølgen – med Øystein "Pølsa" Pettersen som initiativtaker og regissør.

VM-reserven har nemlig trommet sammen til videoinnspilling på det norske utøverhotellet i Cavalese, og fått med seg en rekke av troppens profiler i en ellevill dans.

Resultatet er lastet opp på Youtube - slik at alle kan få ta del i forestillingen.

Her kan du se videoen:

Kjempeviktig å gjøre

Eirik Brandsdal er blant bidragsyterne, liggende på bordet foran i bildet. Sprinthåpet fra Kjelsås innrømmer gjerne at prosjektet skapte latter i den norske leiren.

– Vi måtte finne på noe moro, og stemningen ble absolutt god. Vi lo så vi rulla rundt på gulvet, smiler Brandsdal - som tror påfunn som dette betyr mye, sier han.

– Det spleiser laget å gjøre sånne ting. Det er kjempeviktig, legger Brandsdal til.

Les også: Brandsdal: Når det er lite snø, bør turgåerne holde seg unna

Vil kjempe om medalje

Torsdag er det imidlertid det sportslige som står i fokus, og Kjelsås-gutten er optimistisk.

– Jeg fikk noen gode svar i Davos, og klarer jeg å heve meg enda litt, kan det bli bra. Jeg vil gjerne være med å kjempe om en medalje, det har jeg sagt helt siden sesongslutt i fjor, sier han.

Under VM på hjemmebane i Holmenkollen røk Brandsdal ut i kvartfinalen.

Best når det gjelder

Mye handler om å plukke fram sitt aller beste når det gjelder som mest. Det har sprintspesialisten klart før denne sesongen.

– Da jeg ble nummer tre i Kuusamo fikk jeg ut alt jeg var god for den dagen. Det samme gjaldt nok fjerdeplassen i Liberec, sier Brandsdal - som har bevist at han beherske klassisk sprint tidligere i vinter.

Torsdag står det VM-medaljer på spill i ei beintøff løype. Mange har i tillegg kikket på værmeldingene, som åpner for litt snøvær.

– Jeg er klar for det meste, og tror jeg skal takle de forholdene som er. Været får jeg gjort fint lite med, sier Brandsdal.

Les også: Brandsdal fornøyd med rulleskiløypa i Holmenkollen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.