*Nettavisen* Nyheter.

Den første Boheme

Fra Bohemes høstkolleksjon.

Bak klesmerket Boheme ligger en litt hemmelig norsk suksesshistorie som startet med en kreativ trønder med sans for damer. Og klær.

Klikk på bildet for å forstørre.

37 år med damer og klær gjør Torunn til en mester i å se hvem som kler hva. Foto: Ellen Rønning

Majorstuen: 31. august åpnet Bohemes første profilbutikk i Kirkeveien 65. Klær fra Boheme har vært å få kjøpt i butikker over hele landet fra begynnelsen av dette årtusen, mens grunderen av merket, Kjell Karlsen, har designet dameklær helt siden 1983. Fremdeles er han aktiv både på design- og eiersiden, selv om deler av virksomheten nå er lagt til i Danmark.

Kjent i lokalet

Designerne våre holder til på en gård i Danmark, men hovedkontoret er fremdeles i Trondheim, forteller daglig leder av profilbutikken i Kirkeveien, Torunn Pauline Neraas.
Selv om Boheme-butikken er nyåpnet er Torunn godt kjent i lokalet.
I dette lokalet har jeg drevet min egen butikk, Farger for alle, i 14 år. Jeg har jobbet med klær og folk i 37 år nå, først i Mo i Rana og så i Oslo, og jeg elsker jobben min fremdeles. Det var faktisk med lett hjerte jeg la ned min egen butikk for å starte Bohemes første profilbutikk. Det har vært 14 morsomme år med Farger for alle, men det krever enormt av tid og krefter å drive alene. Så jeg er veldig fornøyd med min nye arbeidssituasjon, og ikke minst med vareutvalget vårt. Jeg blir aldri lei av klær og mennesker, og det er kundene som gjør jobben så morsom. Dette med at Oslo er en kald by har jeg aldri skjønt, jeg stortrivdes her fra første dag - nettopp fordi jeg opplever byen og menneskene her som varme og omtenksomme.

Kreativ design

Det er mange godbiter i stativene hos Boheme, og plaggene er definitivt ikke dusinvare. Allikevel er prisene absolutt overkommelige og kvaliteten god. Det går i naturlige stoffer som lin, bomull, ull, silke og skinn gjerne flere forskjellige materialer i spennende kombinasjoner i samme plagg. Varme jordfarger, sort, grått, rødt og lilla er hovedtrenden. Mye stoff og tøffe detaljer går igjen i høstens kolleksjon, og klærne fra Boheme finnes i størrelser som passer både små og store.
Stilen frister kanskje ikke de helt unge, men for damer fra 30+ har butikken veldig mye spennende å by på. Og for oss som aldri helt kom over hippietiden er Boheme et funn! Uansett smak, klesbutikker som byr på klær av kreativ design, god kvalitet, produsert langt unna barnearbeids-fabrikkene og at på til har akseptable priser ønsker vi hjertelig velkommen til bydelen vår. Og det gjør heller ingen ting at gründeren er norsk og nå eksporterer klær ut i Europa. Visst er det liv i Kjerringa mot strømmen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.