RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den geniale blåbærpaijodlifisatoren


Knut Jørgen Røed Ødegaard i Petter Smart-hatt for anledningen, her sammen med Amanda Eide, Håvard Bing og Åsmund Stein. Foto: Ingvild Liadal
Knut Jørgen Røed Ødegaard i Petter Smart-hatt for anledningen, her sammen med Amanda Eide, Håvard Bing og Åsmund Stein. Foto: Ingvild Liadal
Donald Duck & Co inviterte til Petter Smarts Oppfinnerpris på Teknisk Museum, og tre heldige vinnere stakk av med seieren. De får bli med i neste nummer av Donald Duck.

KJELSÅS: – Petter Smart-utdelingen er den aller først her til lands, det er ikke de store revolusjonerende oppfinnelsene, men de mest kreative og gledespredende. Ikke akkurat fred på jord, og fred mellom Donald og Fetter Anton, sier redaktør i Donald Duck, Marius Molaug.

Molaug har sittet i Petter Smart-juryen som valgte ut de tre heldige vinnerne av hele 400 innsendte oppfinnelser. Sammen med juryformann og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard, Dag Andreassen fra Teknisk museum og tegner Arild Midthun har de kåret vinnerne. Petter Smart selv kunne ikke bli med på utdelingen.

Den kjente stjernemannen Røed Ødegaard mente at kreativiteten blant de tre vinnerne var eksepsjonell.

– Denne kreativiteten her trenger vi i fremover til fremtidige oppfinnelser, det er kjempebra, sier Røed Ødegaard.

Blåbærpaijodlifisator

Håvard Bing vant for sin "Blåbærpaijodlifisator" som skal få alle og en hver til å lokkes av paier her i landet.

– Denne oppfinnelsen vil garantert revolusjonere pai-bransjen, og den vil lokke til seg pai-elskere fra fjern og nær, en fantastisk gøyal oppfinnelse, sier Røed Ødegaard.

Dings kan fortelle selv at han bare fant opp paijodlifisatoren fordi han kjedet seg. Da han bare satt seg å tegnet og tullet på et papir, og nå har han vunnet en Duck-konkurranse som kanskje kan endre en Duck-historie.

Drømmehjelmen

Amanda Eide vant for sin "gode-drømmer-hjelm" som skal gi alle med mareritt en god natt søvn, med fantastiske drømmer.

– Dette er rett og slett en drøm av en oppfinnelse, fortsetter Røed Ødegaard.

Eide som er ihuga leser av Donald Duck kan fortelle at historien bak hjelmen er ganske så enkel.

– Jeg og søsteren min har i det siste slitt med mareritt, så da vi snakket om det skulle ønsket jeg at det fantes en gode-drømmer-hjelm, så da fant jeg heller opp en selv. Så nå er drømmehjelpen her, smiler hun.

Postkassemagneten

Åsmund Stein vant for sin "postkassemagnet" som skal gjøre Postens arbeid mer effektiv.

– Magneten skal jo tiltrekke seg postkasser, og da trenger postbudene ikke gå fra hus til hus, heller ikke lenger leve i frykt for farlige kjøtere og hissige kjerringer, sier Røed Ødegaard.

Stein mener også at her vil Postens arbeid effektiviseres.

– Oppfinnelsen er jo enkel, postkassene blir bare sendt til postkontoret, og når brevene og pakkene er i kassen, sendes de bare tilbake til eierne. Jeg har egentlig fått ideen fra Donald-bladene, men har fikset litt på den videre, sier Stein.

De tre vinnerne kan alle fortelle oss at de er stor lesere av Donald Duck. Enten de abonnerer eller kjøper bladet i butikken. Og det å vinne en slik konkurranse var en glede, og de er alle enig om at en eventuell oppfinnerkarriere er ikke så umulig i fremtiden.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere