*Nettavisen* Nyheter.

Den hjemvendte får stor utmerkelse i golfklubben

Ernst Halstensen (67) blir den femte i rekken som får tittelen æresmedlem i Groruddalen Golfklubb.

STOVNER: Da Ernst Halstensen vendte hjem fra 15 år i utlandet, ønsket han å jobbe med idrett i Groruddalen.

Med mye tid til overs som følge av pensjonisttilværelsen, falt valget på den nærliggende golfklubben.

– Jeg har alltid vært interessert i idrett, og da jeg kom hjem fra Sverige visste jeg at jeg kom til å få mye tid, så da var det lett for meg å engasjere meg i noe. Jeg hadde spilt litt golf i Sverige, og ønsket å være en del av klubben, sier Halstensen i klubbhuset like ved Rommen skole.

Etter femten år i klubben, hvor han har vært innom mange forskjellige verv, fikk han utmerkelsen ”Æresmedlem” på klubbens årsmøte.

– Det var en veldig hyggelig og positiv overraskelse. Jeg satte utrolig stor pris på det, sier Ernst til Lokalavisen Groruddalen.

Mye tid og arbeid

Det var i 1997 han kom hjem fra jobb i utlandet, og allerede to år senere satt han i styret i klubben. Han har vært nestformann og formann, og fungerte også som daglig leder en kort periode i 2001, da den forrige lederen ble syk.

– Jeg la ned mye tid i klubben i begynnelsen, fordi jeg hadde mye til overs. Det var et annet system på organisering av turneringer blant annet, som gjorde at det tok ekstra mye tid. Det er nok på turneringskontoret jeg har brukt mest av min tid. Det ble mange lange dager og kvelder, ler Ernst.

Nå har han ikke lenger noen offisielle verv, men vet at han kommer til å være mye innom og hjelpe til.

– Det er klubben i mitt hjerte, så jeg kommer til å bidra, smiler han.

Mange utfordringer

Groruddalen Golfklubb er en ni-hulls bane, og for noen år siden var det snakk om å utvide banen til en 18-hulls bane, men kommunen ga et nei etter at de selv inviterte klubben til å fremme ei skisse.

– I bakspeilet var det nok et hell i uhell at det ikke ble utbygging. Markedet er tomt for nye faste medlemmer, og i dag er det bare Bogstad og Oslo Golfklubb som har ventelister. Så hvis vi hadde fått utbyggingen, hadde vi nok merket det økonomisk nå, sier han.

Som hjemvendt groruddøl er han stolt av dalen. Han mener at forandringene har skjedd så raskt at Groruddalen ofte blir glemt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag