Den lange, lyse kvelden

St. Hans-døgnet som skal være det lyseste i hele året, og hvor forhåpentligvis værgudene vil sende varme stråler fra klar himmel. Hvor vi skal feire er opp til den enkelte, men det er flere lokale alternativer.

Bare det å være ute i den lyse sommerkvelden er St. Hans-markering god nok for mange. Men vi har en tendens til å samle oss, og i år blir det flere alternativer steder i bydelene våre. Hvervenbukta er et tradisjonelt samlingssted, og likeledes har Nordstrands Bad igjen blitt populært etter at stedet ble satt istand. I fjor var det omkring 500 innom.
Ved Ekeberg skole vil HMK Graden ha drilloppvisning og puddelrockerne i Wig Wam vil opptre.
Østensjøvannet/Abildsø-feltet vil mange ha St. Hans-minner fra, men så har det gått en del år uten arrangement. Nå er de lokale Lions-klubbene og Abildsø Idrettslag igang igjen.
Og for de som synes Østmarka er det rette sted å få St. Hans-stemning, har Sandbakken programmet klart.

Sandbakken

Vertskapet på Sandbakken ønsker velkommen ut i den lyse St. Hans-natta med spekemat, rømmegrøt og guidet tur opp til den myteomspunnene Spinnernbautaen.
Etter et godt måltid på Markastua sør i Østmarka, blir deltakerne invitert på en fottur til Spinnernåsen hvor det blir servert kaffe/solbærtoddy og kake. Her står den mystiske bautaen som ingen vet verken hvorfor er reist eller av hvem. Men mytene og teoriene er mange, og de som blir med ut i den lyse sommernatta, får høre flere av dem.
Turleder er Even Saugstad som foruten å drive Sandbakken sammen med Irene Asphaug, har skrevet boka "Østmarka fra A til Å".
- Vi starter med mat kl. 18.00 og regner med å være tilbake etter turen rundt kl. 23.00, sier Irene og Even og legger til at fotturen er på ca to timer tur-retur og går i noe ulendt terreng. Det hele koster kr 250,- og arrangementet holdes uansett vær!
Påmelding på tlf 23 16 99 20 eller www.sandbakken.org.

Nordstrand Bad

Fra gammelt av har Nordstrands Bad vært et populært samlingssted, men etter hvert som stedet forfalt, minsket også interessen for å være der.
Men i 2003 sto badet som kjent klart for bruk igjen. Da var ikke værgudene i humør, og bare et 50-talls trakk i regntøy. I fjor derimot hadde vi en kjempeflott midtsommerkveld, og omkring 500 trakk til stedet.
Det er Nordstrand Vel som er arrangør her. Vi ønsker offisielt velkommen kl. 19.00, sier Jarle Ablson i vellet. En stor grill settes opp, det blir levende musikk, natursti og kl. 22.00 tennes bålet.

Ekeberg

I anledningen at musikkorpsene i Norge markerer unionsoppløsningen vil 10 000 musikanter fra 250 korps innta Oslo i dagene 23.-26. juni. Torsdag er de klar for St.Hans fest ved Ekeberg skole hvor det skal rigges opp en stor scene. Familearrangementet i regi av Norges Musikkorpsforbund starter 17.30 og varer til 22.00.
- Det vil bli et meget spesielt St.Hansbål. Det vil brenne på gass! forteller Øyvind Storheim som er arrangementsansvarlig i Norges Musikkorpsforbund til Nordstrands Blad. Og bålet vil bli tent klokken 20.00. En time før, omtrent klokken 19.00, kan du se drilloppvisning med HMK Garden. Foretrekker du puddelrock må du vente til 21.00. Da smeller selveste Wig Wam til!
- Vi håper å være til minst mulig sjenanse for beboerne rundt skolen, men folk må regne med en del trafikk. Omlag 130 busser skal i løpet av noen timer tømmes og fylles. I samarbeid med politiet har vi laget en god logistikkplan, forteller Øyvind Storheim, som ønsker alle hjertelig velkommen til en St.Hans-feiring uteom det vanlige. Billettene til arrangementet koster 100 kroner for voksne og 50 for barn, og to voksne og tre barn går for 200 kroner.

Østensjøvannet

Nå er vi endelig igang igjen, sier Eva Holstad. Det blir St. Hans aften ved Østensjøvannet! De siste 3 årene har det grunnet rehabilitering av Abildsøfeltet ikke vært feiret St.Hans her, men nå er vi igang igjen.
Trond Granlund kommer, det blir musikk og tryllekunstneren Davido, kanskje Oslos størst bål (?) antyder arrangørene. Det blir masse leker for barn og voksne, hoppetelt, karusell, ponni ridning og mye mer.
Det er GRATIS adgang, og det er Lions-klubbene på Abildsø/Manglerud og Rustad samt AIL (Abildsø Idrettslag) som arrangerer.

Hvervenbukta

Bydel Søndre Nordstrand følger opp tradisjonen med St.Hans-feiring i Hvervenbukta. Fra klokken 18.30 inviteres det til familiehygge ved det idylliske badestedet, med båltenning klokken 20.30.
Dette skal bli et koselig familiearrangement. Vi kommer til å sørge for griller på området, i tillegg til at vi tenner opp bål, forteller Heidi Fadum LA 21-koordinator i bydel Søndre Nordstrand. Arrangementet varer til klokken 22.00.
Dette skal være et arrangement for alle. Vi håper barn og voksne kommer og deler kvelden med oss, sier Fadum til Nordstrands Blad.

Flere?

Dette er de arrangementene vi hare fått meldinger på. Men av erfaring vet vi at det tennes bål rundt omkring og at det er større og mindre lokale arrangementer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.