*Nettavisen* Nyheter.

Den lille hunden Mia måtte reddes fra tynt isflak

HOPPET: Mia (5) hoppet over murkanten, og ble sittende alene på det tynne isflaket i Maridalsvannet. Foto: Kristin Tufte Haga

Den lille tibetanske tempelhunden hoppet over murkanten, og ble sittende skjelvende alene på et tynt isflak torsdag formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

HJELP: Hjelpen på vei. Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅLET: Brannmannen fikk ålet seg ut og fikk etterhvert tak i Mia. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

ENDELIG: I armene på matmor Brit. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

KALD: En våt og kald Mia, under jakken til eier Brit. Foto: KristinTufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

MARIDALSVANNET: Ved Oset vannrenseanlegg er portene til vannet åpne om vinteren, og det er en mur ved vannet, med åpent stort hull i midten. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Eier Brit Haslestad var på tur med lille Mia (5), en tibetansk tempelhund. De gikk inn ved Oset, der portene til Maridalsvannet står åpne om vinteren.

– Vi skulle bare leke litt. Plutselig jumpet Mia over murkanten her, og havnet på den tynne isen i hullet. Jeg ble så redd, forteller Brit fra Grefsen.

Fem minutter

– Jeg fikk ringt Brannvesenet. De stilte her på omtrent fem minutter. Nå er jeg bare så glad for at Mia er reddet. Tusen takk til fantastiske brannmenn, sier en lykkelig matmor og en kald og skjelvende, men sikkert også veldig glad Mia, i armene til Brit.

Det ble en rask og spennende redningsaksjon. For da den ene brannmannen fikk ålet seg bortover isen til Mia ble hunden enda mer redd, og løp mot kanten og det åpne vannet ved muren.

Men brannmannen ålet seg videre bortover, og fikk til slutt tak i en noe sinna Mia. Mia ble så løftet opp i armene til en veldig lykkelig matmor.

I sofakroken

– Takk igjen til fantstiske redningsmenn. Men hadde de ikke kommet, så hadde jeg nok hoppet over kanten jeg også. Men bra det ikke ble slik. Nå er det hjem og i sofakroken for oss resten av dagen, sier Brit.

Flere saker fra dittOslo:

Slik blir Oslos nye hovedflyplass

Nå blir det buss for trikk i et halvt år her

– For galt om barna ikke skal få spise brunost

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.