RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den lokale festivalhelten

Vi er midt inne i Norwegian Wood på Frognerbadet. For å finne et av få lokale innslag på festivalen, må vi bevege oss helt inn i den psykiatriske sektoren i Bydel St. Hanshaugen.

St. Hanshaugen: Og der, i avdeling for voksenhabilitering, finner vi sosionom Magne Johansen. Til vanlig arbeider han i den psykiske hjemmetjenesten i bydelen, men førstkommende søndag står han på Norwegian Underwood-scenen sammen med resten av bandet Tim.

Det skal bli utrolig gøy. Vi har aldri spilt for så mange folk før. Forhåpentligvis åpner det noen dører til verden utenfor Oslo, sier han. Og det er nettopp det som er visjonen bak Underwood-scenen på Frognerbadet. Hvert år får åtte litt mindre kjente band prøve seg foran et stort, forventningsfullt festivalpublikum.

Antakelig kommer det ikke til å skje det helt store etterpå. Men vi har jo spilt inn et album vi har lyst til å gi ut, så Vi får vel håpe, smiler Johansen.

Ordentlig band

Veien frem til det første albumet har vært lang, nærmere bestemt åtte år. For Johansens del startet det hele i et bryllup. Han var på spillejobb med sitt gamle band, og ble observert av gitarist, og grunnlegger av Tim, Torgeir Kaasa.
Da vi var ferdig, kom Torgeir bort og spurte om jeg ikke ville bli med i et ordentlig band. Og slikt kan man jo ikke takke nei til, smiler Johansen

Nå består Tim av seks unge menn, som alle gjør sitt for at bandet skal produsere tøff rock på norsk.

Melankoli i storby

Utover det vil Johansen nødig plassere musikken i noen bås. Men han mener de spiller fine låter med surrealistiske tekster preget av melankoli. Og storby.
Låtene våre handler om livet i byen. Musikk er en personlig greie, og vi tar utgangspunkt i våre egne liv. Men det er jo slik at er du kjempelykkelig, har du mer lyst til å sitte i sola og drikke øl, enn å skrive tekster. Derfor er det er nok mye ensomhet og melankoli som gjenspeiler seg i tekstene våre, forklarer han.

Helt sikker kan han riktignok ikke være. Johansen innrømmer nemlig at ikke engang han vet hva alle tekstene handler om.
Musikken du forstår med én gang, blir du fort lei, i hvert fall har jeg det sånn. Jeg tror man trenger litt å bryne seg på. Tekstene våre kan være vanskelige å forstå, men det er sånn vi vil ha det, avslutter han.

Tim spiller på Norwegian Underwood søndag ettermiddag, som festivalens mest lokale innslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere