RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den lyseste middelalder


Oslos middelalderhistorie er mildt sagt spennende. 19-20 juni gjenskapes den spennende epoken i parken med navn fra samme tidsperiode. PROMO
Oslos middelalderhistorie er mildt sagt spennende. 19-20 juni gjenskapes den spennende epoken i parken med navn fra samme tidsperiode. PROMO
Middelalderen bestod av mer enn dystre munker, sykdom og grusom tortur. Kultur for eksempel.

GAMLE OSLO: Den 19-20 juni arrangeres Oslo Middelalderfestival.

Spennende tid

– Mange forbinder middelalderen med noe mørkt og dystert. De har jo langt på vei rett i at det var mange utfordringer forbundet med å leve på denne tiden, men det fantes da mange lyspunkter også. Middelalderen var nok temmelig annerledes enn det mange tror, sier Henrik Høie, informasjonsansvarlig og en av flere ildsjeler som står bak arrangementet Oslo Middelalderfestival.

– Vi ønsker å fortelle historien på en måte der publikum får ta del i større grad enn det de gjør på en teaterforestilling eller ved å høre på et foredrag. Her håper og tror vi at folk lar seg engasjere og føle at de opplever litt "ekte" middelalder, selv om vi ligger noen århundrer etter i tid.

Innholdsrikt

Han kan love langt mer positive opplevelser enn sykdom og gapestokk.

– Vi åpner boder som byr på spennende varer og smaksopplevelser. Smykker, tekstiler, våpen, lærarbeider og håndverk. I tilegg finnes det en rekke arrangementer som er egnet for hele familien. Vi har fokusert spesielt mye på at også de minste skal kunne kose seg når de besøker oss, forteller Høie.

Fortellerstund, gjøglerskole, bueskyting for barn, våpendemonstrasjon, prøving av kostymer, møte med en "ekte" narr, ridderskole med De Norske Frilansene, forestillingen Sigurd Dragedreperen, Running Arrow Tournament, Krutt og kanon med Frilansene og Albrechts Bössor, fekteoppvisning og flammeshow er faktisk bare noe av det du kan oppleve i løpet av den innholdsrike helgen i Middelalderparken.

– Man skal ikke forlate Oslo Middelalderfestival uten å sitte igjen med mange inntrykk, garanterer Henrik Høie.Mange forbinder middelalderen med noe mørkt

og dystert

Henrik Høie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere